Dragoslav Šekularac, poznat kao Šeki, ostavio je neizbrisiv trag u svetu fudbala i van terena. Bio je ne samo virtuoz na terenu već i boemski duh van njega. Njegova priča prepuna je nezaboravnih momenata i anegdota koje su obeležile jugoslovenski fudbal.

 

 

 

 

Šeki je bio neustrašiv i spreman na sve zbog ljubavi. Legenda kaže da se takmičio s kočijama u trci do Mataruške Banje kako bi osvojio srce svoje devojke Gordane. Taj podvig nije bio ništa drugo do izraz njegove strasti i odlučnosti. Osim toga, priča se da je bio spremniji čak i od konja, što je samo dodatno istaklo njegovu izuzetnu energiju i snagu.

 

 

 

 

Međutim, uprkos svojim sportskim i vanrednim osobinama, Šekularac je imao i svoje padove. Neki nezgodni trenuci i odluke koje su bile ishitrene, kao što je napad na sudiju na terenu ili incidenti van njega, doveli su do kontroverzi i problema u njegovoj karijeri. Ipak, ni to nije umanjilo njegovu veličinu kao igrača i ličnost.

 

 

 

 

Osim što je bio legenda na terenu, Šeki je osvojio srca i svojom harizmom van terena. Priče o njegovom boemskom životnom stilu, anegdote iz svlačionice i druženja s prijateljima samo su dodatno obogatile njegovu legendu.

 

 

 

 

Iako je krajem 2018. godine svet fudbala izgubio ovu legendu, Dragoslav Šekularac će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih fudbalera koje je Jugoslavija ikada imala. Njegov uticaj na svet fudbala i njegova nezaboravna dela ostaju kao inspiracija za generacije koje dolaze.

BONUS TEKST

Dragoslav Šekularac, poznat kao Šeki, bio je jedan od najvećih fudbalskih talenata koje je Jugoslavija ikada imala. Rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu, tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji. Šekularac je bio izuzetan fudbaler poznat po svojoj driblerskoj veštini, brzini i kreativnosti na terenu. Njegova karijera obuhvatala je igru u domaćem i međunarodnom fudbalu, kao i trenerski angažman kasnije u životu.

Šekularac je započeo svoju fudbalsku karijeru u Crvenoj zvezdi, gde je brzo postao ključni igrač i ikona kluba. Debitovao je za prvi tim Crvene zvezde 1955. godine i ostavio dubok trag u klubu tokom narednih godina. Bio je deo zlatne generacije Crvene zvezde koja je osvojila nekoliko prvenstava Jugoslavije i Kupa, kao i međunarodne uspehe.

  • Jedan od najpoznatijih trenutaka u karijeri Dragoslava Šekularca bio je na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine, gde je bio jedan od najistaknutijih igrača turnira. Njegove izuzetne partije na tom prvenstvu učinile su ga globalnom fudbalskom zvezdom i osvojile su srca mnogih navijača širom sveta.

Ipak, Šekularčeva karijera bila je obeležena i kontroverzama i padovima. Bio je poznat po svom temperamentu i ponekad kontroverznim postupcima na terenu, koji su ga dovodili u sukobe sa autoritetima fudbala. Osim toga, imao je i nekoliko povreda koje su uticale na njegovu igru i karijeru.

Nakon završetka igračke karijere, Šekularac se okrenuo trenerskom pozivu. Trenirao je nekoliko klubova, uključujući i Crvenu zvezdu, gde je pokušao da prenese svoje znanje i iskustvo sledećim generacijama fudbalera.

  • Van terena, Šekularac je bio poznat po svom boemskom načinu života i šarmu. Bio je omiljen među navijačima i poštovan od strane kolega igrača. Njegova ličnost i doprinos fudbalu ostavili su neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenskog fudbala.

Dragoslav Šekularac preminuo je 5. januara 2019. godine u 82. godini života, ali će njegovo ime zauvek živeti kao jedno od najvećih imena jugoslovenskog fudbala.