Marija Šerifović nedavno je postala majka, a trudnoću je iznijela surogat-majka. Dijete se rodilo na klinici u Los Anđelesu, a nakon objave vijesti, javnost je počela nagađati o identitetu oca djeteta Marije Šerifović, kao i samom procesu trudnoće. Pop zvijezda je podijelila svoj dug put od želje za vlastitim djetetom do trenutka kada je beba došla na  svijet, ističući da je taj proces bio izazovan, ali da je njena snažna želja za majčinstvom prevladala sve prepreke.

Prije dvije godine, Marija je prošla kroz postupak vađenja vlastitih jajnih ćelija i stvaranja embriona. Nakon genetskih testova, saznala je da ima tri zdrava embriona, a tako se rodio mali Mario. Na pitanje o identitetu oca djeteta, Šerifović je odgovorila da zbog ugovora o privatnosti ne može dijeliti sve informacije, ali da će Mario, kad dođe vrijeme, znati sve.

Budući da surogat majčinstvo još uvijek nije praksa u Srbiji, Marija Šerifović se odlučila za Ameriku, gdje je beba rođena na klinici u Los Anđelesu. Pjevačica je zajedno sa svojom majkom prisustvovala porođaju.

Unatoč mnogim izazovima i preprekama, Šerifović je odabrala Ameriku zbog napredne prakse surogat majčinstva, uključujući brigu o surogat majkama, kao i kompleksnu pravnu i psihološku logistiku. Amerika je, kako ističe, njen drugi dom, gdje često putuje iz privatnih i profesionalnih razloga već deset godina.

Emocionalno iskustvo rođenja djeteta bilo je za Šerifovićku neopisivo, ispunjeno brojnim emocijama koje su trajale tijekom prvog dodira s bebom. Ovaj poseban trenutak označio je kraj njenog dugog puta prema majčinstvu.