Tokom braka Žarka Lauševića i njegove prve supruge, svima je zapalo za oko da je ona bila izuzetno povučena, rijetko ga je pratila na javnim funkcijama, a razvod je protekao sporazumno bez previše medijske pažnje. Glumac Žarko Laušević i Maja su u bračnoj zajednici dobili dvoje djece, kćerku Asju i sina Dušana.

U Žarkovim najslavnijim trenucima Maja je imala značajnu ulogu u njegovom životu, a kada je glumac 1993. godine u Crnoj Gori osuđen za ubojstvo, ona je bila uz njega kao stalni oslonac. Unatoč golemoj popularnosti svog supruga u to vrijeme, namjerno se odlučila distancirati od očiju javnosti. Umjesto toga, usredotočila se na odgoj njihove djece, Asje i Dušana, i prigrlila život anonimnosti kao žena u pozadini. Žarkov život doživio je potpunu transformaciju tragičnim događajem koji se zbio u kolovozu 1993. godine, što je potaknulo njegovu jedinu interakciju s medijima.

Molim vas suzdržite se od govora. U ovom trenutku nismo u mogućnosti dati nikakve informacije. Čekamo dolazak našeg odvjetnika”, rekla je Maja za Večernje Novosti dva dana nakon tragičnog događaja. Podsjećamo, Maja trenutno živi u Chicagu i ponovno je pronašla sreću u braku. Nakon izlaska iz zatvora, Žarko je sklopio svetu bračnu vezu s Anitom, koja je rezultirala rođenjem njihove voljene kćeri Jane. Žarko, poznat po nevoljkosti bavljenja medijima i čuvanju vela privatnosti oko svojih osobnih stvari, odlučio je ovjekovječiti svoju duboku ljubav prema supruzi Aniti na stranicama svojih autobiografskih djela.

Glumac je u svojoj knjizi izrazio svoje divljenje nepokolebljivoj podršci svoje supruge, koja nastavlja iščekivati ​​njegov uspjeh dugo nakon što se pljesak stiša. Nadalje, on priznaje njezinu trajnu empatiju dok stoji uz njega nakon svih neuspjeha, dugo nakon što odjeci njegova pada izblijede. Još jednom je Anita dala do znanja. Ljubav je neočekivano ušla u naše živote kada su nam se putevi ukrstili na filmu “Boj na Kosovu”. Anita, talentirana glumica, razumjela je moju želju da spasim svoj brak i odlučila se udati i postati majka kćeri po imenu Andre. Naime, ime je napisano bez slova “j”. Andre, elegantna, statuezna i zapanjujuća osoba, sada ulazi u sliku. Glumac je danas jezgrovito prenio vijest, rekavši: “U procesu sam razvoda”.

Žarko Laušević, glumac, rođen je 19. siječnja 1960. godine u prekrasnom gradu Cetinju, koji se nalazi u Crnoj Gori. Nakon završenog studija glume na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, počinje njegov put istaknutog glumca. Dolaskom u Jugoslavensko dramsko pozorište započeo je zapaženu karijeru tumačeći značajne likove koji su oživjeli pozornicu. Debitirajući u filmskoj industriji 1982. godine, dobio je ulogu u produkciji “Persecution”. Ubrzo nakon toga dobiva jednu od glavnih uloga u popularnoj TV seriji “Sivi dom” (1984.) koja mu donosi veliku slavu. Nakon tog uspjeha, nastavio je tumačiti likove u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, uključujući “Smeker” (1985.), “Svečana obazija” (TV) (1986.), “Dogodilo se danas” (1987.), “Oficir s Ruža” (1987), “Braća po materi” (1988), “Boj na Kosovu” (1989), “Originalni falsifikat” (1991), “Bolje nego bježati” (1993), “Reci mi zašto si me ostavio” (1993) i “Nož” (1999).

Godine 1993. putanja cvjetne karijere darovitog glumca naglo je prekinuta razornim incidentom koji se dogodio u Crnoj Gori. Lauševića i njegovog brata Branimira napala je grupa razbojnika u blizini jednog lokala u Podgorici. Tijekom ovog nesretnog događaja, U činu samoodržanja, Žarko je svojim vatrenim oružjem neutralizirao napadače, što je dovelo do njihove smrti. Dodatno, teško je ozlijedio mladića koji se pokušao svrstati uz napadače. Zbog tih događaja Žarko je osuđen na 13 godina zatvora zbog optužbe za dvostruko ubojstvo. Nakon niza žalbi, ova presuda je potvrđena 1994. Žarko je kaznu služio u kazneno-popravnim domovima Spuž i Požarevac. Nakon što je Savezni sud poništio presudu, u veljači 1998. održano je ponovno suđenje, što je rezultiralo četverogodišnjom zatvorskom kaznom za optuženika na temelju optužbi za dvostruko ubojstvo izvan nužne obrane. S obzirom na to da je već proveo 4-5 godina iza rešetaka, naknadno je pušten na slobodu. Kako bi izbjegao moguće posljedice krvne osvete, odmah je napustio zemlju i potražio utočište u Sjedinjenim Državama.

U svojoj je knjizi pružio opsežan prikaz događaja koji su se odigrali te kobne noći, uključujući zamršene detalje. U tom trenutku pogled mi pada na brata koji se izvalio samo dva metra od mjesta gdje sam ležala. Iznad njega lebdi napadač koji ga više puta nepoznatim predmetom udara u glavu. Prizor me ispunjava osjećajem hitnosti, kao da mu život visi o koncu. Bez oklijevanja, instinktivno povlačim okidač, djelujući po čistom instinktu i bez razmišljanja. Ovaj uzbudljivi izvještaj zapisan je na stranicama knjige “Godina prođe, dan nikad.” U jesen 1993. na Višem sudu u Podgorici započelo je suđenje Žarku Lauševiću, proslavljenom glumcu Jugoslavenskog dramskog pozorišta, i njegovom bratu Branimiru. Ovaj sudski postupak za Žarka je bio veliki izazov jer će odrediti njegovu egzistenciju do kraja života.

Izdavanje ove knjige i kasnije glumčevo priznanje privukli su ogromnu pozornost, potaknuvši je da postane bestseler. Godine 2011. tadašnji predsjednik Republike Srbije Boris Tadić pomilovao je glumca i pustio ga na slobodu. U strahu od odmazde Laušević je potražio utočište u Americi. Međutim, njegov život u Americi bio je daleko od glamuroznog. Bez odgovarajuće dokumentacije i traženja Interpola, bio je ograničen na poslove koji nisu zahtijevali poznavanje jezika niti službene papire. Mogućnosti su bile male, kao i plaća. Nakon kratke, ali teške bolesti, preminuo je u studenom 2023. u 64. godini života, ostavivši za sobom naslijeđe koje će čuvati budući naraštaji.