U današjem članku vam donosimo jednu veoma zanimljivu priču koja označava snagu ljubavi  koju ni najvještiji holivudski režiser ne može ponovo stvoriti. Istinski svedočanstvo o tome je ljubavna priča Jelene iz Srbije i Mihaela iz Osjeka. Iako su različitog porijekla – on, Hrvat i ona, Srpkinja – slučajno su se ukrstili i danas, nakon što su savladali brojne izazove, imaju duboku i nepokolebljivu ljubav jedno prema drugom, uz snažan sistem podrške i voljenu porodicu .

 

 

 

Instagram nalog Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG iznjedrio je brojne priče o pojedincima, kako beznačajnim, tako i značajnim, koji potiču iz regiona koji se ranije zvao Jugoslavija. Jelenina priča podseća na holivudski blokbaster: nakon što je za dlaku preživela komplikovanu blizanačku trudnoću i otkrila da joj je partner neveran, donela je odluku da podnese zahtev za razvod. Slično, Michael se našao u toksičnoj emocionalnoj vezi koju se borio da ostavi iza sebe. Obe priče su pune intenzivnog drame, ali na kraju svake postoji srećan kraj. Jelena, koja je poreklom iz Beograda, i Mihael, poreklom iz Osijeka, slučajno su se sreli i krenuli na putovanje bez jasne destinacije. Jelena, koja je razvedena, ima tri ćerke koje su joj u prošlosti služile kao primarni izvor snage. Jedva je preživjela rođenje svojih blizanaca, nakon što je prošla četiri operacije i izgubila sve svoje organe, ali je više puta oživljavana dva dana i na kraju je izvukla.

 

 

 

 

 

Ovo mučno iskustvo, zajedno sa otkrićem nevjera njenog bivšeg muža, podstaklo ju je da krene naprijed, znajući da je preživjela s razlogom. Uprkos svom spoljašnjem osmehu, borila se sa unutrašnjim nemirom. Mihael se našao u dugoj vezi iz koje nije mogao prekinuti prije nego što je ostavila trajne posljedice na njegovo psihosocijalno blagostanje. Usred tog previranja našli smo se i odmah se povezali na dubokom nivou. Naše emocije su tekle prirodno i krenuli smo na putovanje od 172 kilometra koje je dijelila jedna granica. Ovo putovanje počelo je u vrijeme drastičnih mjera zbog pandemije, u vrijeme kada je putovanje bilo dozvoljeno samo iz posebnih razloga. Na pitanje graničara zašto putujemo, odgovorio sam pitanjem: “Ima li boljeg razloga od ljubavi?” I uz to nam je bilo dozvoljeno da nastavimo put bez daljnjih problema. Jelenine riječi, objavljene na stranici Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG, izazivaju mješavinu emocija zbog prirode područja na kojem živi, ​​a koje je zahvaćeno ratom. U početku nije bila sigurna šta da očekuje s obzirom na potencijalne podjele koje stvaraju nacionalnost; međutim, porodica, prijatelji i okruženje njenog partnera omogućili su joj bolje razumevanje.

 

 

 

Dočekali su Jelenu i njenu decu raširenih ruku, a zauzvrat su bili prihvaćeni i voljeni. Nedavno su se Jelena i njen partner verili, uprkos izazovima sa kojima se suočavaju udaljenosti, granicama i Jeleninoj nemogućnosti da se porodi. Ipak, njih petoro čine porodicu, vezanu ljubavlju i posvećenu ostvarivanju svojih snova i ciljeva. Objava, podijeljena prošle godine, nastavlja da kruži društvenim mrežama kao dokaz moći prave, nepokolebljive ljubavi.