Dea Đurđević približila je javnosti pravo značenje riječi “heroj”. Uprkos teškoj  nesreći koja joj je promijenila život i koja je zamalo rezultirala gubitkom ruke, ne samo da je uspjela prevladati svoje povrede, već je i zadržala nepokolebljivo pozitivan stav tokom svog oporavka. Njena otpornost i odlučnost služe kao snažna inspiracija javnosti, prenoseći poruku o snazi ​​i ustrajnosti, te samoj ideji kako u životu zapravo sve možemo prevazići uz pozitivan stav. 

Unatoč tome, put do izlječenja bio je daleko od lakog, a odabir Dee Đurđević da stavi vlastito dobro na prvo mjesto pokazao se kao najprikladniji postupak u tom konkretnom slučaju. Dea je jednom izjavila da je smijeh jasan pokazatelj njezine pripadnosti. Bilo da se radi o stvarima srca, prijateljstvu ili bilo kojem drugom aspektu života, odsutnost smijeha označava njezin nedostatak povezanosti. Ovaj naglasak na važnosti pozitivnosti ostaje jedno od njezinih temeljnih načela.

Dee Đurđević se punih pet godina neumorno borila za povratak u život nakon prometne nesreće koja joj je preokrenula život u djeliću sekunde. Nakon tragične nesreće prošlo je pet godina, a sada je odlučila otvoriti svoja iskustva i promišljanja na Instagramu, popraćena simboličnom fotografijom s naslovom “Pobednica”. Prošlo je točno pet godina otkako sam se uključio u svoju najznačajniju bitku, onu u kojoj sam se suprotstavio protivniku koji se činio nepobjedivim. Međutim, izgled može prevariti!

Onog trenutka kada donesete odluku da to prekinete, to je trenutak kada stvarno dolazi kraj. Želja mi je bila napredovati i izaći kao pobjednik! Izrazivši zahvalnost, uputila je zahvalnost svima koji su bili uz nju u teškim trenucima, uključujući ekipe hitne pomoći, liječnike i tehničare Vojnomedicinske akademije i Kliničkog centra Srbije, kao i predani tim fizioterapeuta. Priznala je i podršku televizije “Pink”, koju smatra svojom drugom kućom.

Želila bih izraziti svoju srdačnu zahvalnost svojoj obitelji, prijateljima, pa čak i onima koje nisam poznavala, na ogromnoj podršci koju sam dobivala svaki dan. Upravo zbog te podrške smogla sam snage da ustrajem u svojoj borbi. “Jača nego ikad prije! Težimo novim trijumfima!!!” – napisala je.  Unatoč brojnim izazovima, Dea Đurđević je ustrajala kroz suze i padove, da bi na kraju izašla kao pobjednica, što je dokaz njezine nepokolebljive odlučnosti.