Među ograničenim brojem pojedinaca ističe se Gradiša Katić kao netko tko je otvoreno priznao da odlazi u Šilerovu i druži se sa Zemuncima. Pred kamerama je tijekom ispovijesti iznio detalje svojih radnji s Dušanom Spasojevićem, kao i identitete političara s kojima se susreo u Šilerovoj te je li između njih bilo kakvih financijskih transakcija.

Dušan Spasojević, policijski agent, imao je policijsku značku, a u torbici je nosio skriveno automatsko oružje i pištolje kada ga je zaustavila policija. Kao uredniku novina bio sam svjestan Spasojevićevog osobnog interesa da ne napada Cecu, koja je važila za srpsku majku, njegovu blisku prijateljicu i uglednu osobu. Bilo je slučajeva da smo objavili nešto što se Ceci nije svidjelo, a ona je svoju zabrinutost iznijela Spasojeviću. U odgovoru mi je rekao da se trebamo suzdržati od objavljivanja takvih sadržaja. Molim te, ispuni mi samo ovaj jedan zahtjev. Suzdržite se od dijeljenja bilo čega. Isprike zbog previda; Uvjeravam vas da se to više neće dogoditi. Prethodni urednik “Identitata”, tiskovine koju je Spasojević svojevremeno kupio, a potom zabranio, izjavio je da od Spasojevića ne prima nikakvu novčanu naknadu.

U više navrata Dušan Spasojević mi je velikodušno pokrio taksi kartu kako bi mi pružio informacije. No, nije mi izravno dao novac, nego je platio taksistu. Čak sam imao priliku ići na skijanje na Kopaonik, a sve zahvaljujući njegovoj velikodušnosti. Vrijedno je napomenuti da niti jednom od njega nisam tražio niti primio novac. Zanimljivo, bilo je pojedinaca koji su od njega dobili tisuće i tisuće maraka. U to su vrijeme srpski ministri znali koštati između 5 i 50 tisuća maraka. Zaista je nevjerojatno da su ga svi jedva čekali posjetiti u Šilerovu i međusobno se povezati. Njegova reputacija velikodušnosti bila je nadaleko priznata. Tko je od političara posjetio Šilerovu, prepustio se kupanju u bazenu i uživao u čašici viskija?

Prijeđimo na sljedeće pitanje kako ne bismo prekinuli naš razgovor. Ne mogu identificirati ministre koji su tamo stigli. Prolaz: Nadaleko se znalo za skori dolazak Čede Jovanovića, kako ih je ranije obavijestio. Prilikom susreta imao sam priliku telefonom razgovarati sa Spasojevićem, uz pomoć Dušana. Ova se interakcija dogodila ubrzo nakon 5. listopada. Čeda je kao posrednik Zemunskog klana imao značajnu ulogu u rušenju Miloševića i postavljanju Zorana Đinđića na čelo vlade. Kako je vrijeme prolazilo, Đinđić je pokušavao njihova nezakonito stečena sredstva preusmjeriti u legitimne kanale. Nažalost, njegovi, kao i oni, napori na kraju su ostali bezuspješni, na moje veliko razočarenje, otkrio je Katić u emisiji Goli život.

Napomenuo je da će Šilerovo posjećivati ​​nekoliko puta svaki mjesec. Tijekom našeg druženja sudjelovao sam s njima u vaterpolskim i teniskim utakmicama. Također smo dijelili obroke, iako su naši posjeti barovima bili rijetki, samo nekoliko puta. Češće smo večerali u njegovoj rezidenciji, gdje je njegova supruga pripremala obroke. No, moram priznati da za 90 posto njihovih aktivnosti nisam bio upoznat. Moj fokus je bio isključivo na objavljivanju traženih informacija u novinama i to je bio opseg mog znanja, kako je rekao Katić.

Spasojević u posljednje vrijeme ispoljava znakove megalomanije, više puta potvrđujući svoju dominaciju i upućujući nasilne prijetnje pojedincima poput Đinđića i Čede. Tijekom rasprave o prodaji pojedinih kamenoloma i ribnjaka, Spasojević je komentirao Miletu Petkovića, člana DS-a, rekavši da je on dobar čovjek, ali ne zna da mu je predsjednik preminuo. Pripovjedač izražava nevjericu i navodi da takvo ponašanje Spasojevića nisu očekivali. Na kraju se uvjerio da su mu Zemunci ustupili bijelo vozilo za prijevoz, pohvalio Legiju zbog njegove izuzetne duhovitosti i zadivljujuće osobnosti te otkrio da su Zemunci uz vatreno oružje izdašno davali sredstva za predsjedničku kampanju Vojislava Šešelja.