Miloš Biković nekoliko dana našao se u centru pažnje medija, prvo zbog radosnog dolaska sina Vasilija, a potom i zbog uzbudljivog otkrića da će se pridružiti cijenjenoj glumačkoj ekipi renomirane Netflixove serije “Bijeli lotos”. U svjetlu kampanje ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova, ugledna televizija odlučila je raskinuti ugovor s Milošem.

Naš glumac se suočio s optužbama da je “ruski špijun” i “Putinov prijatelj”, ali je čvrsto izjavio da odbija prilagoditi se narativu koji ugrožava njegov integritet. Miloš je dobio veliku podršku svojih kolega, kolektiva Beogradskog dramskog pozorišta i udruženja glumaca. Biković koji trenutačno boravi u Beogradu odlučio je odgoditi svoj put u Rusiju na neko vrijeme iz vrlo dobrog razloga – novorođenog sina Vasilija. Osim toga, podijelio je i sliku na kojoj drži sina, a natpis otkriva koji mu je prioritet. Miloš izjavljuje “Značajne stvari” bez majice, izvlačeći brojne komplimente na račun svog izgleda. Jedan komentar čak uzvikuje: “Najdivniji otac!” Konsenzus je jednoglasan: slika ima najveći značaj, utjelovljujući samu bit života, dok su sve druge stvari prolazne. Miloš je donio odluku da privremeno prekine svoja putovanja u Rusiju na minimalno dva mjeseca.

Prije dolaska svoje buduće supruge Ivane Malić, Miloš je izrazio nesigurnost što ga čeka. “Nisam siguran u točne okolnosti koje me očekuju”, razmišljao je. “Bez sumnje, život će doživjeti transformaciju, a hijerarhija prioriteta će se pomaknuti.” Zavirite u Miloševe rane godine i prolistajte galeriju fotografija ovjekovječivši dragocjene trenutke s njegovom voljenom zaručnicom. Tijekom ljetovanja u Rovinju, Bikoviću su se putevi ukrstili sa sadašnjom djevojkom Ivanom, a njihov debi u javnosti kao par dogodio se 2021. godine na premijeri filma ‘Južni vjetar – Ubrzanje’ u Beogradu. Potvrda njihove veze stigla je kada je Ivana na Instagramu podijelila njihovu zajedničku fotografiju.

Miloš Biković, rođen 13. siječnja 1988. u Beogradu, vrlo je uspješan glumac na filmskom, televizijskom i kazališnom planu. Na svet su ga primili roditelji Milan i Marija, a ima i starijeg brata Aleksandra koji se zamonašio i sada služi kao iguman manastira Jovanja po imenu Mihailo. Miloš je svoje školovanje završio u cijenjenoj beogradskoj gimnaziji, gdje je uspješno završio četrnaestogodišnji studij. Tečno govori srpski, engleski i ruski, te posjeduje izvanrednu lingvističku sposobnost. Miloš Biković, stariji brat Mihaila, koji služi kao iguman manastira Jovanja, stariji je od njega 15 godina. Tijekom njegovih ranih godina roditelji su mu se razveli, zbog čega se njegov otac preselio u Njemačku. Miloš je uspješno završio školovanje u prestižnoj beogradskoj gimnaziji, završivši punih četrnaest godina studija. Tečno govori srpski, engleski i ruski jezik.

Dodatno, svoje glumačke i govorničke vještine usavršavao je u renomiranoj školi DADOV. Miloš se usavršavao diplomirajući na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi Dragana Petrovića. Naime, učionicu je dijelio s pojedincima kao što su Nina Janković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragičević i Anja Alač. Na pitanje o svojim utjecajima ponosno navodi Zorana Radmilovića kao omiljenog glumca i uzora, dok Fjodora Dostojevskog nosi titulu omiljenog pisca. Biković se proslavio ulogom Nebojše u televizijskoj seriji Stižu dolari (2004.-2005.), koja mu je donijela golemu popularnost.

Karijeru je dodatno učvrstio zapaženim ulogama u Beloj lađi (2006.-2011.) i hvaljenom filmu Montevideo, bože te vidi!, koji označava redateljski debi srpskog glumca Dragana Bjelogrlića. Dodatno, svoj je talent iskazao u filmu/seriji ‘Kad ljubav zakasni/Samac u braku’, gdje je ekran dijelio sa svojom tadašnjom djevojkom Brankicom Sebastijanović. Bikovićeva slava proširila se i na rusku kinematografiju njegovom uvjerljivom ulogom u filmu Sunčanica redatelja Nikite Mikhalkova.