Poslednji izveštaji lokalnih medija ukazuju na to  da su Jelena i  njen suprug , najbolji svjetski teniser , Novak Đoković nedavno proslavili sveto i intimno krštenje svoje dece. Svečanosti su prisustvovali samo njihovi najbliži rođaci i kumovi, a održana je u Ostrogu, koju je predvodio patrijarh Porfirije. Stefanov kum je bio bivši fudbaler Neven Marković, dok je Tarina kuma bila Jelenina najbliža prijateljica Maja Kremić.

 

 

Novak Đoković, iako pobožni vernik, nije ranije krstio svoju decu Stefana i Taru. Đokovićeva majka Dijana dala je objašnjenje, navodeći da je Novaku prioritet unutrašnji mir nad uspehom i da duboko ceni sve što je postigao, ma koliko to izgledalo nejasno ili daleko. Dok je govorila, istakla je da su ga njegova odlučna vjera i vrijednosti oblikovale u osobu kakva je danas. Potom je razgovor prebacila na temu krštenja njegove djece, koja je uveliko propraćena u medijima. Novak sa sobom nosi časni krst koji je dobio sa Hilandara, koji mu služi kao izvor snage.

 

 

 

Vrijeme provedeno tamo, koje je trajalo tri dana, za njega je bilo duboko značajno iskustvo. Duhovnost je oduvijek igrala ključnu ulogu u njegovom životu, počevši s njegovim krštenjem u dobi od pet godina i njegovom doživotnom posvećenošću sakramentu. On posjeduje inherentnu duhovnost koja je neosporna. Kada su ga pitali o krštenjima njegove djece, on insistira na tome da sačeka dok ne postanu dovoljno odrasli da u potpunosti razumiju i cijene značaj sakramenta. Čini se da je konačno došao trenutak, a Novakovu decu je krstio sam patrijarh srpski u Ostrogu.