Vila, koja se može pohvaliti prelepo uređenim vrtom i prostranom parcelom sa pogledom na Avalu, već je bila jedinstveno imanje kada su je Novak i Jelena Đoković kupili. Unatoč tome, navodno su željeli napraviti manje izmjene, čime su svoje prebivalište iz snova učinili još slikovitijim.

 

 

 

Prije njihove kupovine, imovina je pripadala porodici Karić, tačnije Eleni Karaman i Jugosalvu Karić. Kako se kćerka cijenjenog dizajnera Verice Rakočević bavila uređenjem interijera, velika su očekivanja za estetski izgled nekretnine. Nakon raskida braka prethodnih vlasnika, kuća je stavljena na prodaju; objavljeno je da je novi vlasnik Novak Đoković obezbedio ugovor za nekretninu za neverovatnih 2,9 miliona evra. U dizajnu Jeleninog i Novakovog novog doma dominirala je pojava španske hacijende. Uprkos tome, oboje su želeli da unesu jedinstven i lični dodir.

 

 

 

Proces renoviranja bio je opsežan, što je rezultiralo čekanjem od godinu dana prije nego što su se konačno mogli useliti. Prema izvještajima tabloida, čini se da je navodnim renoviranju došao kraj.Porodica  Đoković, uključujući Novakove roditelje Srđana i Dijanu, kao i njihovu decu Taru i Stefana, sada mogu da uživaju u svom mirnom utočištu bez ikakvih smetnji. Od terapeutskog pogleda do bazena, kamina i ostalih sadržaja, rezidencija Jelene i Novaka Đokovića na Kosmaju je dizajnirana za čisti užitak. Podrazumeva se da će par verovatno tamo provoditi većinu svog slobodnog vremena.

 

 

 

Prema nezvaničnim izvještajima, vjeruje se da Nole posjeduje dva stana  jednoj elitnoj zgradi na Menhetnu, koje je navodno stekao 2017. godine. Na stranici “Tik-Tok” pojavila se fotografija nebodera koji se nalazi u Sohou. Prema Noletinim riječima, upravo ova nekretnina kupljena je za ukupnu investiciju od deset miliona dolara. Vredan penthaus koji se nalazi u Njujorku, koji pripada Novaku i Jeleni Đoković, pruža zadivljujući i gotovo nadrealni panoramski pogled na ekskluzivnu oblast. Nije iznenađujuće da je vrijednost ove nekretnine astronomska.