Zvezde Granda ostaju jedan od omiljenih TV formata koji i nakon godina emitiranja iz vikenda u vikend privlači sve veću publiku. Osim talentiranih takmičara, žiri Zvezda Granda igra ključnu ulogu u atraktivnosti ovog showa. Dugo godina gledatelji su pratili Jelenu Karleušu u žiriju, no došlo je do velike promjene kada je pop diva odlučila napustiti emisiju, a na njezino mjesto došla je Ceca Ražnatović. Od tada nije bilo daljnjih promjena u sastavu žirija, sve do nedavno kada je došlo do izmjena.
Ana Bekuta je nedostajala na nekoliko snimanja zbog bolesti, pa ju je privremeno zamijenio Keba, koji je dobro prihvaćen od strane publike i ostalih članova žirija. Postojale su nagađanja da će Ana biti odsutna do svibnja, ali to još uvijek nije potvrđeno. Ovog vikenda gledatelji će biti iznenađeni izostankom još jednog člana žirija. Marija Šerifović neće biti prisutna zbog već zakazanih koncerata. U njezinoj odsutnosti, Mariju će zamijeniti kolegica Sanja Vučić koja je izrazila počast što će biti na njezinom mjestu.
Sanja je istaknula kako je to veliki izazov jer su Marijine cipele teške za ispuniti, ali će se potruditi biti vrlo objektivna. Naglasila je kako će svojim mišljenjem doprinijeti emisiji samo jednom te da je to za nju izuzetno zanimljivo iskustvo. Što se tiče glasanja, Sanja je priznala da su se čule s Marijom i da joj je ona dostavila spisak svojih želja kako bi ocjenjivala, s obzirom na to da je zamjenjuje, te da se njihova mišljenja ne razlikuju previše.

BONUS TEKST

Kava kava, ili Piper methysticum, predstavlja prirodno antistresno sredstvo s južnih mora, posebno popularno među domorocima s ostrvlja Fiji na Pacifiku već više od 3000 godina. Korijen ove biljke, koja pripada porodici bibera, dokazano je efikasan prirodni lijek za smirenje.

Čaj od korijena kave kave omogućuje miran san bez neželjenih nuspojava poput mamurluka ili gubitka koncentracije, što je često slučaj s drugim umirujućim sredstvima, pogotovo sedativima koji utječu na aktivnost moždane kore. Kava kava ne djeluje na moždanu koru, već umiruje tijelo i um te potiče mentalne sposobnosti.

Odgovorni za ove benefite su kavalaktoni prisutni u biljci, koji imaju temeljno relaksirajuće djelovanje bez neželjenih posljedica, poput onesposobljavanja za vožnju motornih vozila. Osim što stabilizira emocije, kava kava stimulira razmišljanje i donošenje odluka, čineći je idealnom za profesore, studente, vozače i sve druge profesije koje zahtijevaju budnost i zdravu motoriku.

Najbolje rezultate pokazao je korijen biljke star četiri godine ili više. Korijen se može koristiti za pripremu čaja, žvakati ili uzimati u kapsulama. Kava kava ima lokalno anestetičko djelovanje prilikom žvakanja korijena, no ovaj efekt se može zanemariti kod uzimanja kapsula.

Važno je napomenuti da predoziranje ili nepravilno doziranje kave kave može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su poteškoće s disanjem, depresija, umor, slabost mišića, problemi s vidom ili krv u mokraći. Uzimanje kave kave uz alkohol i cigarete može pojačati ove efekte. Također, treba izbjegavati upotrebu ove biljke kod osoba s dijagnosticiranom kliničkom depresijom jer može povećati suicidalne ideje te u kombinaciji s određenim lijekovima poput antipsihotika, antidepresiva ili barbiturata. Dugotrajna primjena kave kave može oštetiti jetru.