Među brojnim bračnim parovima iz javnog svijeta, konkretno u našoj estradi, zapažen je par koji se ističe kao iznimno kompatibilan, a to su Aleksandar Ilić i Biljana Jevtić. Poznati su po dugotrajnom braku i često govore o harmoniji koju dijele. Budući da su duže vrijeme boravili na Petlovom brdu, sada se smatraju pravim mještanima. U početku su živjeli u skromnom stanu od 56 kvadratnih metara u istoj blizini.

Međutim, njihovi radni zahtjevi bili su znatni tijekom tog razdoblja, što je mjesto činilo samo privremenim skloništem za noć. Biljana je jednom prilikom objasnila motiv njihove odluke o preseljenju, navodeći da je dolaskom sina Ivana njihov sadašnji životni prostor postao neugodno skučen, te su ih potaknuli na ulaganje u veći stan. U početku nam je primarni cilj bio pronaći veći stan. No, kad smo naletjeli na nedovršenu kuću, planovi su krenuli drugim smjerom. Smješteni u mirnoj i mirnoj četvrti Petlovo Brdo, odmah smo znali da je ovo savršeno mjesto za nas.

Bez ikakve vanjske pomoći, ne žurimo s opremanjem kuće. Budući da smo bili izloženi bezbrojnim zadivljujućim i raskošnim domovima tijekom naših opsežnih putovanja, donijeli smo svjesnu odluku odreći se usluga arhitekta ili dizajnera interijera. S jasnom vizijom u našim glavama, osobno smo izradili naš dom kako bi odražavao naše individualne preferencije i specifične potrebe. Evidentno je da je Aca Ilić svojoj supruzi povjerio složeno uređenje životnog prostora, a razni ukrasi u sobama nostalgični su podsjetnici na drage zajedničke trenutke. Što se mene tiče, pobrinuo sam se da donesem autentičnu uspomenu iz svake zemlje koju sam posjetio.

Ova mala blaga zauzimaju posebno mjesto u mom srcu jer služe kao stalni podsjetnici na jedinstvena iskustva koja sam doživio na svakoj destinaciji. Tijekom godina svjesno sam se trudio zaštititi svaki predmet koji sam nabavio. Na moje divno iznenađenje, Aleksandar mi je poklonio nevjerojatno putovanje u Johannesburg na dan našeg vjenčanja. Naš medeni mjesec bio je nevjerojatna pustolovina i vratila sam se kući s raznolikim asortimanom figurica koje su mi služile kao uspomena. Dok gledam u njih, preplavljuje me navala sjećanja iz vremena provedenog u Južnoj Africi s Acom. Važno je napomenuti da pjevačica, koja je svoj debi album predstavila 1983. godine, odiše istinskom autentičnošću.

Zajednica pjevača Ace Ilića i njegove životne partnerice Bilje Jevtić, po mnogima jedna od najskladnijih partnerstava u glazbenoj industriji, izdržala je zub vremena. Od trenutka kada su se upoznali njihova je ljubav neraskidiva, a najveća im je životna radost sin Ivan. Zanimljiva je anegdota oko njihovog vjenčanja vezana uz mladu domaću zvijezdu koja im je sa 16 godina izvela pjesmu. Na pitanje kako je počela njihova veza, jednostavno kažu da je to bila ljubav na prvi pogled. Aca Ilić čuva uspomenu na prvi put kada je ugledao Bilje, trenutak koji će mu zauvijek ostati urezan u sjećanju.

Tada je pored Bilje bila pokojna Radmila Todorović, a Aca Ilić je u njihovom prisustvu prvi put shvatio svoja osećanja. Prema njegovim riječima, putovi su im se ukrstili dok su oboje gradili svoje karijere i suočavali se sa sličnim izazovima. Prepoznavanje povezanosti među njima bilo je trenutno, no njihovi su se putovi tek povremeno križali tijekom nastupa, nagovještavajući dublju vezu. No, život ih je odveo u različitim smjerovima sve do siječnja 1986., kada su se slučajno ponovno sreli u Nišu, Biljaninom rodnom gradu. Samo dva tjedna kasnije njihova ljubav je procvjetala i od tada su nerazdvojni, ispričao je Aca za magazin “Gloria”.

I Bilja je doživjela treperenje, iako je trebalo malo vremena da im osjećaji polete. Tijekom svog zajedničkog vremena stalno su se nalazili u neposrednoj blizini, neprestano ukrštajući puteve i nadahnjujući jedno drugo. Unatoč nedostatku opipljivih dokaza, oboje su osjetili iskru. Put je započeo 1986. godine objavljivanjem Biljine pjesme “Srce na dlana” i Acine pjesme “Ne daj me generacijo”, kako se Bilja rado prisjeća. Njihov put do uspjeha vodio je slučajan susret s menadžerom koji je prepoznao potencijal u njihovom jedinstvenom partnerstvu. Avantura je započela u Nišu, njihovom rodnom gradu, gdje su se okupili za noć ispunjenu uzbuđenjem.

Bilja je sigurna da nije bila greška što je krenula na ovaj put. Njihov prvi poljubac, možda rezultat njihova stalnog druženja na turnejama, dogodio se u kombiju. Dok je u početku bilo trenutaka ljubomore i svađa, Bilja se rado prisjeća kako je sjedila na prednjem sjedištu kombija i izmjenjivala nježne geste. Međutim, ti manji incidenti sada su stvar prošlosti. Najizazovniji ispit njihove ljubavi došao je kada je Aca morao da odsluži vojni rok. Jevtić se osvrće na desetomjesečno čekanje Aleksandrovog povratka, koje je njihovu ljubav istinski stavilo na kušnju.

Sposobnost da izdržimo i napredujemo u teškim vremenima nastavlja zbunjivati, no postalo je očito da nepokolebljiva odlučnost može dovesti do postignuća bilo čega. Razmišljajući o svom putovanju sada, oni posjeduju bezbrižnost kada razgovaraju o ranim fazama svoje romantične priče, a nadaleko je poznato da je naša cijenjena televizijska ličnost odigrala ključnu ulogu u njihovom spajanju.