Dvije poznate sestre Dragana Bjelogrlića nadaleko su poznate svima. Unatoč njegovoj dugogodišnjoj prisutnosti u javnosti, o osobnom životu Dragana Bjelogrlića, koji slovi za jednog od najomiljenijih glumaca u zemlji, jako se malo zna. Začudo, malo tko zna da Dragan Bjelogrlić ima dvije sestre koje su također istaknute osobe estrade. Dok je poznato da je Aleksej Blejogrlić, Bjelin sin, krenuo očevim stopama i već postigao uspjeh u nekoliko zapaženih uloga, malo tko zna da glumac ima i dvije poznate sestre. Jedna od njih je i popularna pjevačica Zorana Pavić, koja je Draganova tetka.

 

Njihova obiteljska veza dobila je više pozornosti kada su s Nikolom Kojom surađivali na obradi pjesme “Nekako s proljeća“. Pjevačica je u prošlom intervjuu pričala o vezi s Bjelom i otkrila zašto joj on nikada nije ponudio glumačku priliku. Ja sam prvenstveno pjevačica, a naša je zemlja puna talentiranih glumaca, objasnila je. “Iskreno govoreći, bilo je određenih projekata koje sam pokušao ostvariti samostalno, uz emotivnu podršku brata. Primjerice, adaptirao sam i izveo monodramu ‘Kad žena voli’, koju je on originalno izdao. Nevjerojatno je da bi pozvao ja, njegova sestra, da glumim uz takve vrsne glumce.” Zorana i Bjela, sestre Dragana Bjeloglića, od malih nogu gaje skladnu vezu.

Odrasla na imanju u Vojvodini, Zorana je za Blic podijelila draga sjećanja na djetinjstvo i blizak odnos koji je uspostavila s bratom. Za to vrijeme roditelji su im bili zaposleni u Beogradu, dok je Zorana dane provodila na imanju u Vojvodini. Marljiva i poštovana priroda obitelji privukla je brojne posjetitelje u njihov dom. Iako su slavlja u to vrijeme bila zabranjena, cijela obitelj bi se okupila na proslavi velikih blagdana, a Zorana je imala gorko-slatki osjećaj kada je kuća opet ostala prazna. Isti osjećaj osjećala je kad bi je roditelji posjećivali vikendom, a zatim odlazili, uzrokujući joj bol u srcu.

 

Nadalje, njezini su roditelji do konačnog rastanka prošli kroz višestruke razvode, što je Zoraninu bol pojačalo. Marina Vodeničar, koja je tumačila Bjelinu sestru u “Senkama nad Balkanom”, utjelovila je lik Bjeline sestre, dodajući još jedan sloj povezanosti unutar njihove obiteljske dinamike. Marina Vodeničar, koja je i sestra i kolegica Dragana Bjelogrlića, s Ivanom je obiteljski povezana preko rodbine iz Barande. Unatoč tome, nikada nisu javno govorili o svojoj vezi. U seriji “Vratiće se rode”, čija se radnja odvija u Barandi, svjedočili smo kako njih dvoje glume jedno uz drugo. Osim toga, Marina je imala ulogu u Bjelinoj seriji “Senke nad Balkanom” tumačeći lik njegove sestre Smilje. Osim uloga u serijama “Klan”, “Urgentni centar”, “Sinđelići”, “Kosti” i “Mješoviti brak”, glumica se pojavila iu raznim drugim zapaženim projektima.

BONUS TEKST:

NEKE ZANIMLJIVOSTI O SVIJETU GLUME:

Glumački zanat uključuje vješto prikazivanje i komunikaciju emocija, koncepata i narativa kroz utjelovljenje različitih likova u nizu umjetničkih platformi, uključujući kazalište, kino, televiziju, radio i nastupe uživo. Koristeći različite tehnike i pristupe, glumci se u potpunosti uživljavaju u svoje uloge, autentično prenoseći emocije kako bi osvojili i zaokupili publiku. Dolje je navedeno nekoliko važnih aspekata koje treba uzeti u obzir kada je u pitanju glumački zanat. Glumci posjeduju vještinu utjelovljenja i oživljavanja likova prikazanih u scenariju ili dramskom tekstu.

Svoju empatičnu povezanost s tim likovima, oni imaju sposobnost učinkovito komunicirati publici širok raspon emocija, motivacija i osobina. Kada se pripremaju za ulogu, glumci se bave i emocionalnom i fizičkom pripremom. To uključuje istraživanje likova, njihove motivacije i pozadine. Osim toga, glumci mogu doživjeti fizičke transformacije kako bi što više nalikovali liku kojeg tumače. Glumci posjeduju sposobnost sudjelovanja u raznim žanrovima, uključujući dramu, komediju, triler, akciju, znanstvenu fantastiku i više od toga. Svaki žanr zahtijeva poseban pristup i skup sposobnosti. Glumci imaju priliku pokazati svoj talent i na pozornici i na platnu. Mogu očarati publiku u nastupima uživo na pozornici ili oživjeti likove pred kamerama za filmove i TV emisije.

Međutim, važno je napomenuti da ova dva medija zahtijevaju različite izvedbene tehnike. U području glume, suradnja je bitna jer uključuje blisku suradnju s redateljima, kolegama glumcima, scenografima i kostimografima te drugim članovima produkcije kako bi se osigurala kohezivna i istinska izvedba. Glumci neprestano usavršavaju svoje vještine kroz proces kontinuiranog razvoja. To podrazumijeva usavršavanje njihovih vještina kroz praksu, stjecanje dragocjenog iskustva i aktivno traženje prilika za učenje. Neki glumci mogu odlučiti dodatno poboljšati svoje sposobnosti upisom u škole glume ili sudjelovanjem u specijaliziranim tečajevima.

Utjecaj na gledatelje je neosporan: izvođači posjeduju sposobnost probuditi emocije publike, izazvati smijeh, strah, inspiraciju ili kontemplaciju. Njihova vještina izražavanja dubokih osjećaja i bezvremenske mudrosti čini ih bitnom komponentom umjetničkog područja. Umijeće glume, duboko ukorijenjeno u ljudsku kulturu, ostaje vitalan oblik izražavanja koji se neprestano prilagođava i transformira kako bi odražavao naš svijet koji se neprestano mijenja.