Žika Jakšić, multitalentovan pojedinac poznat po svom muzici, voditeljstvu i produkciji, nadaleko je cijenjen kao zadivljujući i harizmatični gospodin. Tokom svog života imao je brojne romantične veze sa ženama koje su od tada postale istaknute u industriji zabave, a dvije su se čak i vjenčale s njim. Prva žena koja je postala supruga Žike Jakšića bila je Snežana Jakšić, a njihova zajednica trajala je neverovatnih deset godina tokom kojih su na svet dočekali svog voljenog sina Andriju.

Osvrćući se na ovo značajno poglavlje svog života, Žika Jakšić priznaje da nije bilo bez uspona i padova, ali ne žali za iskustvima koja je naišao u tom periodu. Na vrhuncu svoje popularnosti, neverovatno uspešan bend “Ritam srca”, čiji je Žika bio član, često je krasio bine velikih prostorija bivšeg Juga.

Nažalost, nakon raspuštanja grupe, Žikin život se okrenuo nagore jer se suočio sa ličnom krizom. Boreći se da sastavi kraj s krajem, okušao se u raznim poslovima, uključujući građevinske i servisne poslove, ali je njegov život dotaknuo dno, što je na kraju dovelo do srceparajućeg razvoda. Tražeći novi početak, Žika je doneo odluku da se preseli u Srbiju, gde je sa Sašom Popovićem i Lepom Brenom krenuo u novi poduhvat.

Zajedno su osnovali produkcijsku kompaniju koja će revolucionirati industriju zabave stvaranjem izuzetno popularnog formata “Zvezde Granda”. Početak romantične veze sa pevačicom Slavicom Ćukteraš poklopio se sa emotivnim i finansijskim oporavkom pojedinca. Nakon toga su stupili u vezu sa Dajanom Paunović, koju su na kraju venčali i dobili sina Dušana. Jakšić je u prošlosti doživio raskinutu romantičnu vezu.