Sergej Trifunović je nadaleko poznat kao jedan od najpriznatijih glumaca u Srbiji i širem regionu, koji pripada cenjenoj srednjoj generaciji izvođača. Njegov izuzetan talenat izazvao je divljenje sa svih strana, zbog čega je gotovo nemoguće nabrojati opsežnu listu uloga koje je bez napora tumačio iu filmovima iu pozorišnim predstavama tokom svoje slavne karijere. Pored svog izuzetnog doprinosa industriji zabave, Trifunović se poslednjih godina otisnuo i u sferu politike, pokazujući svoju višestruku prirodu.

Nadalje, preuzeo je plemenitu ulogu osnivanja neprofitne organizacije posvećene prikupljanju pomoći, pokazujući svoju nepokolebljivu posvećenost pozitivnom utjecaju na društvo. Vrijedi spomenuti da je Trifunović sretno u braku s cijenjenom hrvatskom umjetnicom Tihanom Lazović, dodatno učvršćujući svoje veze s umjetničkim svijetom izvan nacionalnih granica.

Sergej je poznat po svojoj direktnoj i otvorenoj prirodi, bez oklijevanja da iznese svoje mišljenje. Redak je prizor videti kako se osmehuje, ali izuzetak je napravljen na venčanju njegovog brata Baneta Trifunovića, koji igrom slučaja deli i Sergejovu glumačku profesiju. Venčanje je održano na živopisnom salašu, a prisustvovali su i Sergej i Banetovi roditelji, kao i brojni drugi gosti koji su u početku mnogima bili nepoznati.

Identitet njihovog oca nekima je postao poznat tek putem fotografije, što je proslavi dodalo element intrige. Drugim riječima, Tomislavov otac ima uspješnu glumačku karijeru i svoj talenat je pokazao u raznim dramskim predstavama, uključujući “Koren”, “Sretni ljudi” i “U moru”. S druge strane, Tomislavova majka podjednako je nadarena za glumačko polje. Usavršavala se u školskim danima, ali je donijela svjesnu odluku da se udalji od profesionalnog bavljenja time nakon udaje. Sergej, koji je podelio fotografiju sa svojim cenjenim roditeljima, dočekan je sa obiljem pohvala i divljenja.