Ilona Novak, 43-godišnja Kikinđanka, razvila je sumnju da je jedna od njenih beba blizanaca, koje su obe rođene 3. marta 1997. godine u Beogradu, možda odvedena iz porodilišta. Njene sumnje proizilaze iz činjenice da nikada nije dobila nikakvu formalnu dokumentaciju, kao što je nalaz obdukcije ili otpusno pismo, iz bolnice.

Tek kada je pet godina nakon rođenja naišla na fotografiju djeteta u novinama, koja je začuđujuće ličila na njenog rođenog sina, počela je preispitivati ​​okolnosti nestanka njene bebe. Što dodatno komplikuje stvar, Ilona je iz kikindske bolnice prebačena u Beograd zbog komplikacija tokom trudnoće koje su dovele do prevremenog rođenja blizanaca u sedmom mesecu. Poražavajuće, već sledećeg dana je obaveštena da je jedna od njenih beba tragično preminula.

Međutim, uprkos tome što su je uvjeravali u suprotno u posljednjih 21 godinu, Ilonini majčinski instinkti uporno sugeriraju da je njen drugi sin, kojem je s ljubavlju dala ime Andrew, možda još uvijek živ. Nakon što je dobila novinski članak u kojem se traži donacija za operaciju oka deteta, tašti, koja je radila u kikindskoj školi, prišla je koleginica. U članku je prikazana slika dječaka od samo pet godina, koji je upadljivo podsjećao na njenog sina Denisa. Preplavljena ovom neobičnom sličnošću, odlučila je da se obrati dječakovoj majci, U.M. iz Beograda, u nadi da će dogovoriti sastanak.

Tokom dvosatnog razgovora, oba dječaka, koji su se suočili sa izazovima u govoru i viziji, komunicirali su sa izuzetnom lakoćom. Prepoznajući potencijalni značaj njihove veze, Ilona, ​​svekrva, predložila je provođenje DNK testa kako bi potvrdila njihove sumnje. Međutim, U.M. odlučno je odbila, tvrdeći svoju nepokolebljivu sigurnost u identitet svog djeteta i izražavajući nespremnost da ga podvrgne bilo kakvom maltretiranju.