Vlaga u kući nije samo ružna i neugodna, već može dovesti do štetnih posljedica kao što su uništeni namještaj i odjeća, kao i opasnosti po zdravlje poput astme. Da biste spriječili ove probleme, ključno je pravovremeno locirati izvor vlage. Tokom hladnijih i kraćih dana zime, višak vlage može se akumulirati u svakom domu, bez obzira na veličinu ili status. Unatoč neumornim naporima domaćica da uklone neugodne mirise plijesni i vlage, problem često i dalje postoji.

 

 

 

Iako su osvježivači zraka popularni, oni su skupi i nisu uvijek efikasni. Srećom, postoji rješenje koje ne zahtijeva nikakvu dodatnu opremu. Sastojci potrebni za izradu recepta mogu varirati ovisno o opsegu vlažnog područja. Hlapljivo ulje je izraz koji se odnosi na ulja koja lako mogu ispariti pod normalnim temperaturama i pritiscima. Ova ulja se obično dobivaju iz biljaka i prepoznatljiva su po svom snažnom mirisu, što je rezultat visoke koncentracije hlapljivih komponenti. Kombinovanjem samo dva proizvoda možete eliminisati neprijatne mirise u vašem domu. Pirinač odlično upija vlagu i mirise, dok eterična ulja pružaju ugodnu aromu.

 

 

Ovo organsko rješenje je vrlo efikasan lijek za problem koji je u pitanju. Stvaranje prirodnog osvježivača zraka je jednostavan proces. Počnite sipanjem pirinča u teglu. Zatim dodajte 10 do 20 kapi željenog eteričnog ulja u rižu. Teglu dobro protresite, a zatim je otvorite i pokrijte gazom. Učvrstite gazu gumicom. Ovaj domaći osvježivač zraka možete postaviti u bilo koju prostoriju po vašem izboru. Ako miris postane manje jak, jednostavno protresite staklenku ili dodajte još nekoliko kapi ulja da je osvježite.