Mira Banjac, koja je u novembru proslavila 94. rođendan, pokazala je da je njen duh nepokolebljiv uprkos nedavnim zdravstvenim izazovima.Neobična tajna dugovečnosti Mire Banjac: Ima 94 godine i jedan porok

Legendarna glumica se nedavno borila sa bolom u kolenima i sepse, što je zahtevalo dugotrajno lečenje. Nakon što je izašla iz bolnice, odlučila je da živi nešto mirnijim tempom. “Danas ne izlazim iz kuće i odbijam sve poslovne ponude. Ne dajem intervjue jer sam sve već ispričala nebrojeno puta”, izjavila je Banjac za domaće medije. Ipak, nikada nije zvanično najavila kraj svoje karijere.

Banjac uživa veliko poštovanje u svetu glume, a mladi glumci je i dalje zovu da sarađuje s njima. Ljubomir Bandović, jedan od njenih kolega, izrazio je divljenje njenim glumačkim veštinama.

“Mira Banjac može da održi masterklas o poznavanju teksta, o koncentraciji, o razlaganju energije, gde se troši i gde se čuva”, istakao je Bandović, deleći anegdotu iz njihovog zajedničkog izlaska.”Uvek drži cigaru u ustima, uživa u jagnjetini. Jednom prilikom smo bili na jagnjetini i pojeli smo isto. Kad je čula da imam mladi luk, rekla je da sam ja njen glavni kavaljer i da ću da je vodim svuda. Popila je jedno i po pivo, ja dva i po”, podelio je Bandović.

Dodao je da Mira često kaže: “Deco, ja sam živa zbog vas i dok me vi želite da glumimo zajedno, ja ću biti živa.” Ovaj komentar svedoči o njenom živom duhu i predanosti pozivu kojem se posvetila sedam decenija.Podelio je i simpatičnu anegdotu koja otkriva Mirov hedonistički duh i uživanje u poslu kojem je posvećena već sedam decenija. Mira Banjac i Bandović su zajedno uživali u jagnjetini, pivu i dobrom društvu, a ona je izjavila da će biti živa sve dok je mladi glumci budu želeli za partnera na sceni.