Fibi Novaković je poznata srpskoj javnosti kao Srpkinja iz Amerike koja se redovno nalazi na visokim pozicijama na listi najmoćnijih žena u svetu. Bivša CIA agentkinja i milionerka, Fibi se udavala dva puta, ali je zadržala svoje devojačko prezime, na koje je ponosna.

Ona je prava reprezentativka moćnih žena koje postižu sve, inspirišući mnoge svojim uspehom i bogatstvom. Njen renome na Forbsovoj listi godinama raste: 2015. godine zauzela je 56. mesto, a 2018. godine stigla je do 25. pozicije. Fibi je jedna od retkih žena na visokom položaju u vojnoj industriji, čime se ističe među svojim vršnjakinjama. Prema podacima od prošle godine, njeno bogatstvo procenjuje se na 176 miliona dolara.

Iako je javna figura, Fibi retko daje izjave o svom privatnom životu, te se malo zna o njenim brakovima i porodičnom životu. Njen otac, srpski imigrant, igrao je značajnu ulogu u njenom formiranju i usmeravanju ka službi naciji. Fibi je uspešno karijeru započela u CIA-i, a kasnije je postala generalna direktorka kompanije General Dynamics, jedne od najvećih vojnih saradnica vlade SAD.

Iako je postigla izuzetne uspehe, Fibi je ostala skromna, vaspitana da bude dobra osoba, kako ističe. O njenom privatnom životu malo se zna, ali ona naglašava podršku svog supruga, koji je njen oslonac . Njen životni put je inspirativna priča o usponu iz siromaštva do visokih položaja, a njena posvećenost službi naciji i uspehu pokazuje snagu i izdržljivost koja inspiriše mnoge.

Njeno bogatstvo se procenjuje na 176 miliona dolara, a ona je poznata po tome što se retko pojavljuje u javnosti i često čuva privatnost. Iako je postala jedna od najmoćnijih žena na svetu, Fibi Novaković je ostala skromna i predana principima jednakosti i služenja naciji.