Lepa Brena nije baš naklonjena Zaharu. Prije točno četiri desetljeća zanosna Brena proslavila se hitom “Čačak, Čačak” koji je vješto obradio talentirani kantautor Milutin Popović Zahar. No, Zaharovo trenutno mišljenje o Breni je daleko od povoljnog. Otkriva: “Glazbenu i zabavnu industriju oduvijek je mučila korupcija. Producirao sam milijun primjeraka za Brenu, uključujući brojne pjesme i više albuma.

 

  • Skladao sam ove lagane pjesme kao osvježavajuću promjenu od konstantnog jadikovke i tuge.” Zahar nastavlja svoj izvještaj, izjavljujući: “Unutar samo dva mjeseca, skočila je u nebo i postala mega zvijezda, pokretana snagom te glazbe. Kreirao sam četiri ploče za nju, koje su stekle ogromnu popularnost. Međutim, određena frakcija unutar PGP RTS-a pokušavao preuzeti kontrolu nad Brenom zbog njenog značajnog financijskog uspjeha.Slijedom toga, ova grupa ju je otela od mene i predala Bati Kovaču i Marini Tucaković, koji bi sada bili zaduženi za produkciju njezinih pjesama. Brena me izdala za Sredio sam je za Euroviziju, smišljao pjesmu “Blondi from the Balkans” koja bi za nju učinila čuda. Međutim, oni su intervenirali i uručili joj “Sitnije cile tisnije”, što je na kraju rezultiralo time da je završila zadnja na naša konkurencija.

Saša joj je savjetovao da se skine, tvrdeći da će joj to koristiti za karijeru. Na taj je način pozirala za fotografije i na kraju otkupila sve printeve kako bi izbjegla eventualno žaljenje. Unatoč njezinim pokušajima da se pomiri sa mnom, naši su napori bili uzaludni. Preobrazio sam Pepeljugu u kraljicu i kao rezultat toga sve mi se vratilo. Prodana sam više puta, a ona je samo jedna od mnogih.

 

  • Brena smatra da Aleksandra Prijović ne može biti njena nasljednica, jer svako mora krčiti svoj put. Zahar dijeli svoje viđenje stvari, rekavši: “Sudio sam na njezinom natjecanju. Prisustvovao sam isključivo zbog Željka Mitrovića, moje sumještanke. Bila je prosječna, ali perspektivna mlada osoba. Međutim, naišla je na lukavu i samouvjerenu zaokupljena žena koja bi uhvatila u zamku svakoga tko bi je mogao zasjeniti, uvlačeći ih u svoju obitelj i okolinu kako bi zadržala kontrolu nad njima.” Vjerojatno je slična svima ostalima. Vjerujući da će joj udaja u to kućanstvo donijeti još veći status, polagala je velike nade. Aleksandra, talentovana pjevačica, zna kako da se brine o sebi, a da pritom Breni ne stvara neugodnosti. Da nije bilo braka s Breninim sinom, sama Brena bi rado privoljela Aleksandra. Brenina želja za kontrolom nije jedinstvena, što potvrđuje i bivša kolegica.

Rođena 20. listopada 1960. godine u Tuzli, u Bosni i Hercegovini, Lepa Brena, čije je pravo ime Fahreta Jahić, pojavila se kao istaknuta figura glazbene industrije Jugoslavije i Balkana. Tijekom 1980-ih i 1990-ih postigla je status ikone, predstavljajući vrhunac popularne glazbe i kulture. Od samog početka svog glazbenog puta, Brena je pokazivala svoj talent osvajajući publiku u tuzlanskim lokalnim klubovima.

 

  • Vidjelo se da je njezina karizma i vještina izdvajaju od ostalih. Godine 1982. predstavila je svoj nastupni album “Čačak, Čačak”, čime je označila značajnu prekretnicu u svojoj karijeri. Nakon ovog izdanja, Brena je učvrstila svoju poziciju integralne osobe na glazbenoj sceni Jugoslavije, očaravajući milijune slušatelja diljem Balkana mnoštvom hitova koji su osvojili vrhove top lista. Glazbeni žanr koji proizvodi može se klasificirati kao spoj popa i folka, koji uključuje tradicionalne balkanske melodije. Brena je stekla priznanje za svoju živopisnu pojavu na pozornici, zarazne melodije i osebujan vokalni ton. Među njezinim opsežnim repertoarom, zapažene vrhove ljestvica uključuju pjesme poput “Mile voli disco”, “Ti si moj greh”, “Jugoslovenka”, “Luda ​​za tobom” i brojne druge.

Osim postignućima u glazbenoj industriji, Lepa Brena se proslavila i kao glumica, glumeći u brojnim filmovima, uključujući i omiljeni film “Hajde da se volimo” iz 1987., gdje je tumačila glavnu junakinju. Ovaj film stekao je značajan broj sljedbenika tijekom godina, uglavnom zahvaljujući Breninoj zadivljujućoj prisutnosti i neosporivom šarmu na ekranu.

 

 

  • Osim svoje slave kao izvođačice, Lepa Brena je prepoznata po svojim filantropskim nastojanjima i doprinosima lokalnoj zajednici. Aktivno sudjeluje u brojnim dobrotvornim organizacijama, koristeći svoj utjecaj kako bi rasvijetlila značajne društvene probleme. Lepa Brena, usprkos stalnom razvoju balkanske glazbene scene, ostavila je neizbrisiv trag u njezinoj kulturnoj baštini. Ne može se poreći njezin utjecaj na glazbu i tradiciju jugoslavenske regije jer njezine pjesme nastavljaju odjekivati ​​i voljeti ih publika diljem Balkana.