Željko Joksimović, renomirani pjevač, u sretnom je braku s Jovanom Joksimović. Zajedno imaju troje prekrasne djece: kćerke Anu i Srnu, kao i sina Kostu. Prije braka s Jovanom, Željko je u prvom braku s Vesnom dobio kćer Minu. Iako privatni život Vesna radije drži daleko od očiju javnosti, prilično je aktivna na društvenim mrežama. Zbog toga Mina rijetko dijeli svoje fotografije, poštujući želju svoje majke.

 

  • No, u rijetkim prilikama kada Mina ipak objavi slike, postaje evidentno da nevjerojatno liči na Vesnu. Rijetkost je da Željko Joksimović priča o bivšoj supruzi, iako je spomenuo da su među njima jaka veza. “Vesna je majka mog djeteta i zauzima posebno mjesto u mom srcu. Bilo bi nedolično da je drugačije. U stvarnosti se nikada nismo razdvajali. Komuniciramo svakodnevno i naš odnos je odličan”, izjavila je jednom prilikom pjevačica. “Ne mogu jednostavno biti njezina prijateljica ili majka. Mogu biti prijateljica i stalno prisutna, spremna pomoći joj na bilo koji način koji ona zahtijeva. Ljudi često pogrešno tumače te uloge.” Jovana je istakla da Mina ima izuzetne roditelje, izuzetnu majku i izvanrednog oca. Mina, voljeni član naše obitelji, trenutno je među nama.

Ugodna atmosfera koju ona doživljava u majčinom domu jednako je prisutna iu našem domu. Unatoč težnji javnosti za uzbuđenjem, nema tu, kako navodi voditeljica, senzacionalizma. Željko Joksimović, vrlo poznati i utjecajni glazbenik podrijetlom iz bivše Jugoslavije, rođen je u Valjevu u Srbiji 20. travnja 1972. Njegove iznimne sposobnosti kao skladatelja, tekstopisca, pjevača, multiinstrumentalista i producenta priskrbile su mu široko priznanje.

 

  • Joksimovićev glazbeni repertoar obuhvaća različite žanrove, pop, rock, folk, etno i world glazbu, dok njegovi introspektivni i emotivno nabijeni tekstovi daju dubinu njegovim skladbama. Poznat po svom iznimnom talentu iskazanom na raznim glazbenim natjecanjima, Joksimović je također ponosno predstavljao Srbiju na eurovizijskoj pozornici. Godine 2004. debitirao je zadivljujućom pjesmom “Lane moje”, zauzevši izvanredno drugo mjesto. Nastavljajući niz uspjeha, Joksimović je skladao iskrenu pjesmu “Ljubav nije stvar” za Euroviziju 2012., gdje je još jednom predstavljao Srbiju i osvojio zasluženo treće mjesto.

Osim toga, Joksimović je surađivao s timom koji stoji iza skladbe “Adio” koju je Knez izveo kao predstavnik Crne Gore 2015. godine. Ne samo da je Joksimović postigao veliki uspjeh kao solo umjetnik, već je stekao reputaciju surađujući s renomiranim glazbenicima, kako domaćim tako i svjetskim.

 

  • Njegovi nastupi uživo poznati su po iznimnoj produkcijskoj kvaliteti i dinamičnoj prisutnosti na pozornici. Osim angažmana u glazbenoj industriji, Joksimović se posvećuje i humanitarnim aktivnostima. Angažirajući se u raznim dobrotvornim inicijativama, često koristi svoj utjecaj kako bi pomogao pojedincima koji se suočavaju s izazovnim okolnostima. Izniman talent, karizmatična prisutnost i značajan doprinos glazbi Željka Joksimovića priskrbili su mu neizmjerno poštovanje ne samo na Balkanu nego i globalno, jer je njegova glazba imala odjeka kod nebrojenih pojedinaca diljem svijeta.

 Željko Joksimović, osim po uspješnoj glazbenoj karijeri, proslavio se i kao idejni tvorac i vlasnik “Minacord Production”, ugledne glazbene produkcijske kuće na Balkanu. Ova je tvrtka odigrala vitalnu ulogu na glazbenoj sceni, pružajući neprocjenjivu podršku i prilike budućim umjetnicima, omogućujući im da svoje snove pretvore u stvarnost i naprave značajne korake u glazbenoj industriji.

 

  • Nadalje, Joksimović je aktivno sudjelovao u sferi kinematografije, stvarajući glazbene skladbe za brojne renomirane filmove i televizijske serije. Njegove melodične kreacije ovim su projektima udahnule dubinu i pojačano emocionalno iskustvo, očaravajući i gledatelje i recenzente. Izvan područja zabave, Joksimović je primjer predanog pojedinca u svojoj ulozi obiteljskog čovjeka. Uz suprugu, cijenjenu novinarku i voditeljicu Jovanu Joksimović, imaju dvoje djece. Javnost je pokazala punu poštovanja znatiželju u njihovim osobnim i profesionalnim životima, zbog čega je njihova obitelj postala tema od velikog interesa. Doprinosi Željka Joksimovića glazbenom i kulturnom krajoliku Balkana ostavili su neizbrisiv trag, nadahnjujući i motivirajući ljude širom svijeta svojom glazbom, talentom i humanitarnim nastojanjima.