Pevačica Goca Božinovska nije oduvek plivala u obilju novca, već je njeno detinjstvo obeležila siromaštvo. Otvoreno je pričala o svojim skromnim počecima, čak je jednom prilikom otkrila da se njena majka porodila u vozu, a njihova porodica je živela u veoma skromnim uslovima. Ipak, danas se može pohvaliti ogromnim uspehom i statusom koji je postigla, što se najviše vidi u tome kakva je kuća Goce Božinovske.

 

 

 

 

Goca Božinovska je isticala da je rođena u siromaštvu, ali da to nije bila prepreka da postane veoma uspešna u životu. “Moja životna priča, od detinjstva pa do danas uvek je bila puna izazova. Ništa mi nije išlo lako. Rođena sam u vozu, na podu. Odrasla sam u siromašnoj porodici. Naša kuća je porušena u zemljotresu, pa smo živeli u šupi”, izjavila je jednom prilikom.

 

Dodala je i da su odrasli u jednoj sobici bez struje, te da je kao dete bila sitna i neuhranjena, pa su je zvali “mali vrapčić”. Maštala je o tome da će jednog dana imati mnogo toga i da će nešto stvoriti, ali nije znala kako.

 

 

 

 

“Znala sam da ću pevati u životu, ali nisam znala koliko možeš daleko dogurati pevanjem. Život je bio težak. Majka mi je bila domaćica, radila je u nadnici, a otac na železnici. Sestra i ja smo kao male pomagale majci u nadničarskim poslovima. Bogati seljaci su nas plaćali kao odrasle. Tako da sam od malih nogu zarađivala”, rekla je.

 

Njihovu velelepnu vilu u Surčinu, gde Goca živi sa porodicom, dobila je kada se udala za Zorana Šijana. Iako je prerano izgubila supruga, kuća je ostala mesto gde se čuvaju najlepše uspomene. Okružena je impresivnom kapijom i sigurnosnim kamerama, a prostrano dvorište nudi bazen kao omiljeno mesto porodičnog okupljanja tokom letnjih dana.

 

 

 

 

BONUS TEKST

Cvekla je jedna od najcenjenijih biljaka u svetu prirodne medicine, obogaćena raznovrsnim lekovitim svojstvima. Sa viševekovnom istorijom upotrebe u lečenju, cvekla se smatra dragocenim izvorom zdravlja.

Ovo čudo prirode, poznato i kao “antikarcinom” i “antioksidant”, ne samo da obiluje hranljivim sastojcima već je i snažan antianemik, antibakterik, antipiretik, antisklerotik, detoksikant, diuretik i remineralizant. Još pre 2000 godina cvekla je bila priznata kao lek, a danas je njeno lekovito dejstvo široko poznato.

Sok od cvekle nije samo osvežavajući napitak već i moćan regenerator jetre koji usporava proces starenja organizma. Njena sposobnost da reguliše krvni pritisak i snižava telesnu temperaturu čini je dragocenim antipiretikom. Semenke cvekle koriste se u terapiji tumora genitalija i creva, dok su istraživanja pokazala da cvekla može imati citostatske efekte i pozitivno delovati na karcinogene stanice.

Zdravija je tamnocrvena cvekla duguljastog oblika, a konzumiranje sirove cvekle preporučuje se za najbolje rezultate. Ipak, važno je napomenuti da dugotrajna upotreba cvekle u velikim količinama može izazvati neke zdravstvene probleme, poput težine u želucu i poremećaja varenja.

Kada koristite cveklu, nemojte se iznenaditi ako primetite da vam mokraća i stolica dobijaju crvenkastu boju – to je normalna pojava. Kuvana cvekla, iako ukusna, ne pruža iste lekovite koristi kao sirova.

Cvekla se pokazala kao efikasan prirodni lek za širok spektar oboljenja, uključujući anemije, masnu jetru, žuticu, cirozu, reumu, giht, oboljenja disajnih organa poput bronhitisa i upale pluća, kao i najteže karcinogene bolesti poput tumora, leukemije i raka. Bogata gvožđem, cvekla podstiče obnavljanje i aktivnost crvenih krvnih zrnaca, dok betain i betacianin čine cveklu izvanrednim lekom za učvršćivanje krvnih sudova i smanjenje holesterola u krvi.

Uzimajući u obzir sve ove benefite, cvekla je neosporno postala ključni deo mnogih terapija i dijeta za očuvanje zdravlja i borbu protiv bolesti.