Ako se osvrnemo na područje Balkana, nema sumnje da je Zlatan Ibrahimović najtalentovaniji nogometaš koji je postao i svjetska legenda. Podrijetlom iz mješovitog naslijeđa, s ocem porijeklom iz Bosne, a majkom iz Hrvatske, Ibrahimović je odgojen u Švedskoj i na kraju je odlučio predstavljati reprezentaciju. Njegova bračna zajednica je s Helenom, koja je slučajno starija od njega, a zajedno su blagoslovljeni s dva sina, već dugo vremena predstavlja glavnu temu u regionalnim medijima.

Nedavno je Ibrahimović podijelio neke uvide u njihov prvi susret. U zanimljivom razgovoru s Piersom Morganom, Zlatan Ibrahimović, poznati švedski nogometaš, otvoreno je ispričao prvi susret s Helenom Seger, svojom dvadesetogodišnjom partnericom, pružajući uvid u dinamiku njihove dugotrajne veze. Unatoč početnom odbijanju, moja je odlučnost ostala nepokolebljiva dok je zadivljujuća plavuša zaokupila moju pozornost. Za volanom svog uglađenog Ferrarija nastojao sam odašiti auru pribranosti, osobito zato što je ona upravljala jednako impresivnim vozilom. Dok sam parkirao, potiho sam se ohrabrivao da ostanem pribran. Ipak, nije mi obraćala pažnju, ostavljajući me obeshrabrenom njezinom ravnodušnošću.

Razmišljajući o svojoj prošlosti, došao sam do spoznaje da sam nekoć bio introvertirana osoba, daleko od samouvjerene osobe kakva sam danas. Kad sam prvi put stigao u grad s 18 godina, tek sam trebao otkriti privlačnost plavuša. Unutar granica mog rodnog grada postojao je raznolik niz pojedinaca iz različitih sredina, koji su obuhvaćali različite etničke pripadnosti i uključivali različite tipove žena. Međutim, grad mi je otvorio oči za potpuno novo carstvo svijetlokosih ljepotica i njihovih osebujnih manira. Prije ovog susreta, uvijek sam bio unutar udobnosti svog poznatog okruženja. Ipak, u trenutku kada mi je pogled pao na Helenu, odmah sam bio očaran njezinom izuzetnom privlačnošću. Jao, uporno je zanemarivala moju prisutnost, što je bilo uznemirujuće otkriće. Srećom, umiješala se sudbina u vidu zajedničkog poznanika koji je slučajno poznavao Helenu.

Unatoč njezinom početnom odbijanju moje poruke, čvrsto sam se držao nade. I, kao igrom sudbine, savršena prilika se na kraju materijalizirala… Kad sam primio poruku ukrašenu intrigantnim potpisom, nisam mogao a da ne ostanem očaran činjenicom da sam prvo dopisivanje, koje je sadržavalo jednu anegdotu, zaključio riječju ‘Red’. Bio je to namjeran odabir, jer se moj Ferrari slučajno mogao pohvaliti tom živopisnom nijansom. Na moje iznenađenje, odgovorila je s ‘Crna’, pokazujući da njezin vlastiti sportski automobil ima istu boju. U tom trenutku tiho sam priznao sinkronicitet. I tako je započeo naš razgovor, usprkos značajnoj dobnoj razlici od 11 godina koja nas je dijelila. Dok sam ja još uvijek posjedovao određenu nezrelost, ona je odisala profinjenošću i imala jasan osjećaj svrhe. Ipak, uživali smo u međusobnom društvu dvije godine.

Godine 2004. donio sam hrabar izbor preseliti se u Italiju i ohrabrio sam je da odluči i pridruži mi se, naglašavajući neizvjesnost koja je čeka ako ne iskoristi priliku. Moram priznati da naša veza možda ne bi opstala da nije bila 11 godina starija od mene. Bio sam divlji i izražavao sam ljubav na jedinstven način, posjedovao sam poseban temperament. Unatoč tome, pokazala je iznimno strpljenje. Zahvaljujući njezinoj zrelosti naša veza ostaje neprekinuta. Možda je u meni prepoznala potencijal, zamišljajući budućnost koja će Ibrahimoviću izmamiti osmijeh na lice. Malo je poznata činjenica da Ibra i Helena nisu u zakonskom braku. Zlatan je to pojasnio otkrivši da je Helena u prošlosti odbila njegovu bračnu ponudu. Morgan je pitao zašto nikada nije postavio pitanje, na što je Zlatan odgovorio.

Uz pomalo nesigurni osmijeh, Zlatan je izgovorio riječi: “Ja.” I kakav je bio ishod? Njezin odgovor bio je izravno i nedvosmisleno “Ne”. Je li to uistinu tako? Ibra prepoznaje i cijeni njenu snagu, osvrćući se na njihov razgovor prije nekoliko godina. Tijekom tog razgovora izrazio je uvjerenje da je ona nakon dvadeset godina zaslužila biti njegova supruga. Kao odgovor, samouvjereno je izjavila da joj nije potreban brak da bi bila s njim. Ibra se divi njezinoj odlučnosti, ističući njezinu istinsku unutarnju snagu. Kad ste naišli na odbijanje, kakve ste emocije osjećali? Osobno ga smatram inspirativnim jer pokazuje visoku razinu integriteta koji izaziva moje poštovanje. Nije uvijek bitno biti prvi. Postoji li želja za još jednim pokušajem? Sigurno ne, jer je već dobila priliku i drugu neće dobiti. Ipak, činjenica da ima dva dečka ima veći značaj od njenog bračnog stanja sa mnom.