Folk pevač Dejan Ćirković, poznat kao Ćira, stekao je popularnost hitom “Fenomenalno”, nakon čega se povukao sa javne scene i započeo potpuno drugačiji život u Nemačkoj. Već 25 godina živi u kolibi iznad Štutgarta, gde se posvetio poljoprivredi, posebno gajenju belog luka.GODINAMA ŽIVI U KOLIBI I SADI BELI LUK: Naš poznati pevač u jeku karijere nestao sa scene, evo gde je i šta radi danas
Tu sam već godinu dana, od marta prošle godine – rekao je Ćira za “Grand” u jednom intervjuu.U kolibi je pronašao mir i koristi višak slobodnog vremena da uzgaja povrće za svoje potrebe. Trenutno uzgaja samo beli luk, ali planira da proširi proizvodnju na drugo povrće. Za sada gajim samo beli luk, ali planiram da na proleće posadim i drugo povrće. Bolje da imam više vrsta, nikad se ne zna. Ne mogu sve Nemačku snabdeti samo belim lukom – šali se Ćira.
Poznat je po svom duhovitom stilu, a priznaje da mu je Saša Popović mnogo pomogao u teškim životnim situacijama. Često dolazi u Beograd zbog televizijskih angažmana i ponekad zaboravi poneti odgovarajuću garderobu, pa mu Popović ustupa svoju.
On je baš smršao, pa mu sve garderobe treba prilagoditi. Ali nije problem, čak i ako su cipele manjeg broja, malo ću srediti prste za snimanje – šali se Ćira, ističući da je Saša postao njegov glavni stilista i domaćin u Beogradu. Osim sličnog ukusa u odevanju, Ćira naglašava da mu je Popović dragocen prijatelj u televizijskoj industriji.

BONUS TEKST

Dejan Ćirković, poznatiji kao Ćira, je srpski folk pevač koji je postao popularan tokom devedesetih godina prošlog veka. Rođen je 4. jula 1967. godine u Srbiji. Postao je poznat po svojim živopisnim nastupima, harizmatičnoj ličnosti i duhovitim tekstovima pesama.

Ćira je svoju muzičku karijeru započeo u vreme kada je folk muzika doživljavala procvat u Srbiji. Postao je prepoznatljiv po hitovima poput pesme “Fenomenalno”, koja je postala jedan od njegovih najvećih hitova. Njegov stil pevanja i interpretacije pesama stekli su mu veliki broj fanova širom Balkana.Njegovi nastupi su bili prepoznatljivi po energičnosti i humoru koje je unosio u svoje izvedbe.

Pored uspešne muzičke karijere, Ćira je bio poznat i po svom šarmu i humoru koji je pokazivao u javnosti. Često je bio viđen na televiziji i drugim medijskim platformama gde je svojom prisutnošću doprineo raznolikosti i zabavnosti.

Kako se godine menjaju, Ćira se povukao sa javne scene i svoj život posvetio drugim interesovanjima. Nakon završetka muzičke karijere, otišao je da živi u Nemačku, gde se posvetio poljoprivredi. Živi u kolibi iznad Štutgarta, gde se bavi uzgojem belog luka. Ovaj preokret u njegovom životu pokazuje njegovu sposobnost prilagođavanja i otvorenost ka novim iskustvima.

Pored toga, Ćira je poznat po svom prijateljstvu sa Sašom Popovićem, direktorom Grand produkcije. Popović mu je pružio podršku u karijeri, a Ćira je često bio gost u različitim televizijskim emisijama Grand produkcije.

Ćirin životni put od muzičke zvezde do poljoprivrednika u Nemačkoj predstavlja zanimljiv preokret u njegovoj karijeri i životu, a njegova jedinstvena ličnost i dalje ostaje zapamćena kod mnogih ljubitelja domaće muzike. Dejan Ćirković je svojim prisustvom na estradi i svojom muzikom ostavio značajan trag u srpskoj muzičkoj sceni. Iako je danas manje prisutan u javnosti, njegov doprinos folk muzici i popularnoj kulturi ostaje neizbrisiv.