Producent i voditelj emisije “Nikad nije kasno” Žika Jakšić, koji sada korača šestom decenijom života, dobio je mlađeg sina s Dajanom Paunović, a uz to, ima i starijeg sina Andriju koji se nedavno oženio i nosi titulu najmlađeg enologa i vinskog stručnjaka u Njemačkoj.

Žika se ponosi svojim sinom Andrijom Jakšićem, najmlađim enologom u Njemačkoj, koji je posebno za svog oca napravio vino “Nikad nije kasno”, kako je prikazano u njegovom televizijskom programu. Voditelj respektira činjenicu da Žikina nasljednika nema interesa za pop glazbu. Andrija je u prošlosti priznao da ga strahuje od braka zbog negativnog prikaza braka kao “zatvora”, ali sada u njemu pronalazi radost. Tijekom našeg zajedničkog odmora koji je trajao mjesec dana, imao sam privilegiju pomno promatrati Jehoslavu, procjenjujući posjeduje li nestalnu ili introvertiranu narav. Istog trenutka osjetio sam da me privlači, i pod utjecajem svojih roditelja, smatrao sam uobičajenim zaprositi je nakon dvije godine udvaranja.

Nekoliko pojedinaca govorilo je da je brak sličan poroci, a Jakšićeva zamjena izjavila je: “Uživam u ovoj bračnoj zajednici, nikad me više ispunjava.” Nakon intimne ceremonije u Njemačkoj, Andrej i Jehoslava donijeli su sudbonosnu odluku da izgovore “da” i za nekoliko mjeseci preselili su se u Srbiju. Proslavi Žikinog rođendana prisustvovalo je mnoštvo cijenjenih gostiju, među kojima Aco Pejović u pratnji supruge Biljane, Saša Matić u pratnji supruge Snežane Đurišić sa partnerom Bobom Živojinovićem, Ivica Dačić, Neda Ukraden, Željko Samardžić i brojni drugi. Naime, pjevačica Milica Todorović debitirala je na ovom događaju uz svog novog dečka Lazara.

BONUS TEKST: ŽIKA JAKŠIĆ Rođen 6. februara 1964. godine u Aleksincu, voditelj Žika Jakšić završio je srednju pedagošku školu, a zatim i Akademiju strukovnih studija za pedagoge u Kruševcu.  Dodatno, pokušao je studirati i na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Beogradu, iako tamo nije završio. Žikina popularnost kao TV lica seže daleko izvan naše zemlje, njegov šarm izazvao je divljenje brojnih pojedinaca, a njegova životna priča ima veliku važnost. Od ranih dana na nogometnom terenu zaradio je nadimak Žika zbog sklonosti emocionalnim i nervoznim reakcijama tijekom utakmica. Ovaj nadimak ga je pratio kroz cijeli život. Trenutačno ga publika u emisiji “Nikad nije kasno” prepoznaje po istim emotivnim i empatičnim odgovorima. Bavljen svijetom glazbe od svojih pubertetskih godina, nastavio je klasičan klavir u glazbenoj školi. Unatoč tome što kod kuće nije imao klavir, njegova je strast prema glazbi bila toliko intenzivna da je pribjegao vježbanju na zamišljenim tipkama.

Nakon završene godine glazbene škole u Aleksandrovcu, suočio se s neuspjehom kada se njegov profesor preselio. U nemogućnosti da pronađe učitelja klavira ili gitare koji bi ga zainteresirao i bez želje da nauči svirati harmoniku, odlučio je prekinuti pohađanje glazbene škole. Potaknut strašću za glazbom i žeđu za znanjem, iskoristio je sredstva koja mu je otac darovao kao nagradu za završenu osnovnu školu s odličnim ocjenama za nabavku svoje prve bas gitare. Ubrzo je krenuo na svoje glazbeno putovanje udruživši snage s kolegama glazbenicima u obližnjem rock bendu. Zbog nepostojanja vlastitog razglasa i prostora za vježbanje morali su ga posuditi od folklornog odjela svoje škole. U znak zahvalnosti svojom su folklornom glazbom razveselili folklornu sekciju koja im je bila pratnja na probama i nastupima. U tom razdoblju domaća glazbena grupa našla se u potrebi za novim basistom, a do njih je stigla vijest o Žikinim glazbenim sposobnostima. Time počinje Žikina suradnja sa starijim glazbenicima, zarađujući nastupima na vojnim ispraćajima i raznim proslavama.

Istovremeno je nastavio svirati rock and roll sa svojim vršnjacima u zasebnom rock bendu. Jakšić je nekoliko godina boravio u Njemačkoj i Švicarskoj, zadubivši se u razne poslove. Bio je konobar, distributer kompaktnih diskova (CD-ova), DJ u diskoteci, a bio je i pomoćni spasilac na bazenu. Nakon završene potrebne obuke, uspješno je položio ispit za spasioca i naposljetku dospio do mjesta voditelja smjene. Tijekom boravka u Njemačkoj sklopio je brak i dobio sina Andriju, koji je u međuvremenu stekao zvanje magistra enologije. Početkom 2019. u Beogradu je održana proslava u čast Andrijinog hvaljenog vina “Nikad nije kasno”, koje se proizvodi od mješavine grožđa Merlot, Cabernet i Prokupac. Ovo postignuće omogućio je TV program koji je kreirao Žika Jakšić, Andrijin otac. Žika je u jednom trenutku odlučio krenuti u sferu ugostiteljstva i preuzeo vođenje restorana u Gelsenkirchenu, Sjeverna Rajna-Vestfalija, Njemačka.

Osvrćući se na to razdoblje, Žika priznaje da je to bilo jedno od najizazovnijih iskustava s kojima se susreo, jer se zatekao kako plovi nepoznatim terenom i preuzima ulogu o kojoj nije znao. Osim izazova s ​​kojima se susreće ugostiteljstvo, Žika je u razdoblju od godinu dana, točnije 2000./2001., doživio niz nesretnih događaja. Za to vrijeme mu propada posao, razvodi se s prvom suprugom, a glazbena grupa “Ritam srca” se raspada. Tijekom svog boravka u Njemačkoj, ušao je u partnerstvo s Grand Production, gdje je preuzeo odgovornost za legalnu distribuciju kompaktnih diskova (CD-ova) narodne glazbe. Preuzeo je ulogu zastupnika i distributera cijenjenih izdavačkih kuća narodne glazbe kao što su “Zam”, “Renome” i “Južni vetar”. U tom poduhvatu imao je priliku osobno upoznati Slobodana Bobu Živojinovića, supruga Lepe Brene, kao i Sašu Popovića.