Tokom impresivne pet decenija duge profesije, Mirosalav Ilić se pojavio kao figura bez premca u oblasti narodne muzike, očaravajući legije obožavatelja i stekavši poštovanje svojih kolega umetnika kao oličenje pravog džentlmena na estradnoj sceni. Ispostavilo se da su se putevi Miroslava i Devina ukrstili u mlađim godinama, što je dovelo do značajnog susreta gde je pevač Devinu čak uručio promišljen poklon.

Upravo prilikom mojih čestih poseta Beogradu, gde sam često boravio u stanu svoje sestre, Miroslav se slučajno poklopio sa jednim od ovih boravaka. U to vrijeme se istinski zbližio s mojim sinom Devinom, baveći se razigranim aktivnostima i jednostavno uživajući u društvu. Mirjana je dalje otkrila da se Miroslavova posljednja interakcija sa Devinom dogodila kada je dijete imalo samo 18 mjeseci. Sjećanje na njegov dolazak još uvijek mi je živo urezano u glavu. Bili smo u luksuznom hotelu “Interkontinental” kada je on graciozno ušao u sobu.

Sa djetetom se dugo bavio igrivim aktivnostima prije nego što mu je poklonio dragocjeni zlatni lančić. Svaki put kada bi pokušao da ode, mali bi briznuo u neutešne plače, što bi pokazalo da je njihova veza jaka. Zapanjujuće, muškarac se vratio u tri navrata da uzme lanac, gotovo kao da je intuitivno shvatio da je njihovo razdvajanje neizbježno, baš kao što je žena i predvidjela. Kada je Devin upitan o bilo kakvom sjećanju na oca, potvrdio je riječi koje je izgovorio spiker.

Prema Devinu, kada je bio tek mališan sa manje od 18 meseci, dobio je izuzetan poklon – sjajan zlatni lančić ukrašen priveskom u obliku krsta. Zanimljivo, ovaj dragoceni znak naklonosti i danas krasi njegov vrat. Služi kao stalni podsjetnik na dragocjenog pojedinca koji mu ga je darovao, i on neizmjerno cijeni ovaj značajan dar.