Marija Šerifović je odlučila da svoj lični ljubavni život skriva u tajnosti, izbegavajući neželjenu pažnju javnosti. Uprkos brojnim glasinama koje kruže o njenim potencijalnim romantičnim vezama, pjevačica se neočekivano našla u središtu pozornosti zbog vrlo kontroverznog videa koji bilježi trenutak intenzivnog bijesa i frustracije. Nadaleko je poznato da pjevačicu privlače osobe koje dijele istu seksualnu orijentaciju kao ona, o čemu je otvoreno govorila u javnom dokumentarcu.

Međutim, poznata je i njena romantična veza sa kolegom Slavkom Kalezićem, porijeklom iz Crne Gore. Njihovo romantično putovanje počelo je 2007. godine, nedugo nakon njenog pobjedničkog trenutka na takmičenju za Evroviziju, i navodno je trajalo šest mjeseci. Nakon njenog trijumfa, često smo viđani zajedno, kako vodimo iskrene i iskrene razgovore. Nažalost, uprkos našim naporima da budemo iskreni jedni prema drugima, to na kraju nije koristilo mojoj profesionalnoj karijeri jer sam već osmislio lični plan za svoje buduće poduhvate.

Ovakva otkrića donio je i sam Slavko tokom svog gostovanja u popularnom tok-šou “Amidža šou” koji vodi harizmatični Ognjen Amidžić. Osvrćući se na svoju prethodnu vezu, Marija je zaključila da bi joj bilo korisnije da stavi prioritet u karijeri i da ne pridaje emocionalnu težinu drugima. Ideja o održavanju ljubavne veze na daljinu jednostavno joj se nije činila izvodljivom.

Vrijedi napomenuti da je bivša partnerica Marije Šerifović, koja je inače poznata pjevačica, učestvovala kao takmičar u popularnom rijalitiju „X Factor“ i ponosno predstavljala Crnu Goru na prestižnom takmičenju za pjesmu Evrovizije 2017. godine. talentovanog pjevača, Kalezićev život je doživio značajne transformacije. Trenutno ima 37 godina, odlučio je da se ne profiliše, što otežava prikupljanje značajnih detalja o svom privatnom životu jer se namjerno povukao iz očiju javnosti.