Čovek je nastavio da iznosi svoje stavove, navodeći da bi se, kada bi muškarac srednjih godina čitao knjigu u autobusu, najverovatnije osećao osveženije i podmlađenije od sebe. Opšte je poznato i očekivano da prilikom korišćenja javnog prevoza, određenim grupama pojedinaca kao što su stari, maloletnici, trudnice i osobe sa invaliditetom treba dati prednost i poštovanje. Međutim, obeshrabrujuće je primijetiti da, uprkos ovom dobro uspostavljenom protokolu, još uvijek postoje brojni pojedinci koji odlučuju da ga potpuno zanemare. Ovo zanemarivanje nedavno je ilustrovano incidentom u kojem je čovjek otvoreno pokazao svoje nepoštovanje i nepoštovanje ovih društvenih normi i očekivanja.

Ima dana kada osjetim nivo umora koji se može uporediti samo sa umorom starijih osoba ili trudnica. Uprkos mojoj iskrenoj namjeri da budem od pomoći i da ne odbijem pomoć, postoje slučajevi u kojima sam jednostavno previše iscrpljen da bih pružio ruku. Da budem jasan, u potpunosti razumijem i podržavam prioritet koji se daje starijim osobama i trudnicama kada je u pitanju smještaj u javnom prijevozu.

Iznenađujuće, postoje trenuci kada se nađem još iscrpljeniji od njih, kao što je jedna osoba na Redditu prikladno rekla. U određenim okolnostima, javlja se istinska potreba da neko sjedne. Nažalost, kao mlada osoba, društvena očekivanja često nalažu da ja trebam ponuditi svoje mjesto u takvim situacijama. Međutim, važno je priznati da moja dnevna rutina zahtijeva ogroman fizički napor.

Budim se u bezbožne tri sata ujutro, počinjem radnu smjenu u pet i ostajem na nogama napornih osam sati. Povrh svega, moja vožnja autobusom kući traje dugih 45 minuta. Stoga, ponizno vas molim da se ljubazno uzdržite od traženja da se odreknem svog mjesta isključivo na osnovu mojih godina.