Ako zaista želite da uronite u čuda Rusije, toplo preporučujem da se upustite u neobičnu avanturu koja je putovanje izvanrednom Transsibirskom željeznicom. Postoji neosporna privlačnost putovanja vozom, posebno kada se nađete obavijeni zadivljujućim spokojem snijegom prekrivenog krajolika. Transsibirska železnica, ekspanzivni transportni sistem koji besprekorno povezuje užurbani grad Moskvu sa zadivljujućim čudima Narodne Republike Kine, očaravajućim pejzažima Mongolije i očaravajućim obalama Japanskog mora, je putovanje to obećava da će biti ništa drugo do izuzetno. Dok se upuštate u ovu izvanrednu ekspediciju, ne samo da ćete preći ogromne udaljenosti već i samo vrijeme, jer putovanje od Moskve do Vladivostoka obuhvata sedmicu koja izaziva strahopoštovanje, prelazeći u zapanjujućih osam različitih vremenskih zona.

Transmandžurska železnica nudi još jednu alternativu za putnike koji žele da istraže slikovitu tansibirsku rutu i stignu do zadivljujuće destinacije Tarskaia. Odatle se ovo putovanje željeznicom odvija prema jugoistoku, vijugajući kroz očaravajuće pejzaže Kine prije nego što kulminira u živopisnom gradu Pekingu.

S druge strane, Trans-Mongolska željeznica predstavlja posebnu opciju putovanja, koja obuhvata zadivljujuću avanturu duž transsibirske rute do zadivljujućeg grada Ulan-Udea, smještenog na istočnoj obali veličanstvenog Bajkalskog jezera. Nakon toga, putovanje poprima intrigantan preokret dok se putnici ukrcavaju na vožnju trajektom do Ulan Batora, uranjajući u jedinstvenu kulturu i pejzaže Mongolije koji oduzimaju dah prije nego što na kraju stignu na svoje konačno odredište, užurbanu metropolu Pekinga.

Jedan potencijalni itinerar vodi putnike na putovanje koje oduzima dah transsibirskom linijom, gdje će imati priliku da se dive veličanstvenom Bajkalskom jezeru i na kraju stignu do ogromnog Tihog okeana. Krenuvši na Transsibirsku željeznicu, putnike čeka izvanredna sedmodnevna odiseja, koja obično počinje u užurbanom gradu Moskvi. Vrijedi napomenuti da lokalno vrijeme prati sat postavljen u Moskvi na početku ekspedicije.