U posljednje vrijeme, arogancija koju pokazuje mlađa generacija postaje sve očiglednija. Internetska sfera, uključujući društvene mreže i internet forume, preplavljena je mnoštvom skandaloznih videa koji prikazuju radnje bezobzirne vožnje, nepristojnog i nekulturnog ponašanja, kao i slučajeve vandalizma. Ove pojave su alarmantno učestale na ulicama Srbije. Nedavno se pojavio još jedan video koji je zaokupio pažnju lokalne zajednice, a mi ćemo sada ući u specifičnosti ovog incidenta.

U Novom Sadu, tačnije na Bulevaru cara Lazara, na raznim društvenim mrežama kruži prilično alarmantan video. Snimak prikazuje mladu djevojku koja se upušta u prilično destruktivan čin dok nogama više puta udara po ulaznim vratima zgrade. Udar njenih snažnih udaraca na kraju rezultira potpunim razbijanjem stakla na vratima, ostavljajući ih u teško oštećenom stanju.

Snimak jasno prikazuje djevojčino eklatantno zanemarivanje tuđe imovine jer aktivno učestvuje u uništavanju vrata. Vrijedi napomenuti da je cijeli incident uhvaćen kamerom, zahvaljujući sistemu nadzora koji je instaliran u prostorijama zgrade.Na snimku smo svjedoci uznemirujućeg prizora još jedne mlade djevojke koja pokušava utješiti uznemirenu osobu. Tokom čitavog trajanja snimka, krivac besramno više puta snažno udara nogom u vrata ustanove, pokazujući uznemirujući nedostatak poštovanja prema imovini i javnom redu.

Naknadno postavljanje videa na platforme društvenih mreža izazvalo je poplavu komentara zgroženih gledalaca, od kojih je većina bila ispunjena pravednim ogorčenjem i oštro kritizirala njeno ponašanje. Šokantna priroda njenih postupaka ostavila je dubok uticaj na nebrojene pojedince, posebno zbog njenog nepromišljenog i nemarnog ponašanja nakon incidenta.Brojni pojedinci koji koriste platforme društvenih medija iskoristili su priliku da iznesu svoje mišljenje o ovoj temi.