Suprotno onome što većina ljudi misli, čišćenje unutarnjeg stakla pećnice zapravo je jednostavan postupak. Čišćenje pećnice za mnoge može biti zastrašujući zadatak, ali i ne mora. U ovom videu pokazat ću jednostavan trik koji eliminira potrebu za uklanjanjem stakla. Ako se mučite s čišćenjem pećnice, imamo fantastičan trik koji je razveselio žene diljem svijeta.

Jedan video, koji je stekao značajnu popularnost na različitim platformama društvenih medija, pruža niz praktičnih savjeta za kućanske poslove.

Među raznim temama o kojima se govori, tema o kojoj se najviše raspravlja vrti se oko učinkovitog čišćenja unutarnjeg stakla pećnice. Precizno je brzo zgrabila spužvicu, probila se do ladice pećnice i vješto klizila spužvicom po površini stakla.

Kako biste naučili kako učinkovito očistiti staklo, jednostavno kliknite na poveznicu ispod teksta i pogledajte popratni video.

https://www.facebook.com/watch/?v=560140905352679

BONUS:

Nakon što navršite 60 godina života, ključno je izbjegavati konzumaciju ove namirnice jer može biti izuzetno štetna za zdravlje srca, čak i dovesti do kobnih posljedica. Održavanje zdravog srca je ključno jer je ono jedan od vitalnih organa u našem tijelu. Međutim, kako starimo, rizik od razvoja srčanih bolesti raste.

Prema Nacionalnom institutu za starenje, osobe koje imaju 65 godina i više suočene su s povećanim rizikom od srčanih bolesti, što uključuje moždani i srčani udar. Iako ovo možda i nije najpovoljniji podatak, Večernji.hr ističe kako postoji logično objašnjenje za sve slabije zdravlje srca kako starimo. Dr. Bernardo Acevedo-Mendez iz North Shore Hospital i Lang University Hospital objasnio je da kako starimo, arterije postaju otvrdnute, plak se nakuplja na stijenkama arterija i dolazi do promjena u srčanom mišiću koje potencijalno mogu rezultirati kardiovaskularnim bolestima.

Kako prolazimo kroz život, naša tijela i način života moraju doživjeti određene transformacije. Prema dr. Lauri Verde, glavnoj kardiovaskularnoj specijalistici u Conviva Care Centers, rizik od razvoja dijabetesa raste kako starimo jer naše tijelo postaje otpornije na inzulin. Artritis često dovodi do bolova u zglobovima i ograničenja kretanja kod starijih osoba, što rezultira smanjenjem aerobnih vježbi.

Iako su određeni čimbenici poput godine vašeg rođenja i vremenskih prilika izvan vaše kontrole, medicinski se stručnjaci slažu da postoje mjere koje možete usvojiti kako biste poboljšali svoje kardiovaskularno blagostanje i produžili životni vijek. Ako je vaš cilj to postići, liječnici preporučuju suzdržavanje od određenih navika koje promiču zdravlje srca. Za osobe u dobi od 60 i više godina koje žele održati optimalno zdravlje srca, davanje prioriteta konzumaciji hrane koja hrani srce od iznimne je važnosti.

Iako potpuno izbacivanje određene hrane možda nije izvedivo, medicinski stručnjaci savjetuju smanjenje njihovog unosa. Prema dr. Acevedo-Mendez, preporučljivo je suzdržati se od pretjeranog unosa natrija. Prema riječima dr. Nadima Gelo, kardiologa, preporučljivo je umjereno konzumirati visokoprerađenu hranu. Acevedo-Mendez je izjavila da konzumacija soli u obrocima ili konzumacija prerađene hrane koja sadrži natrij može biti čimbenik koji doprinosi razvoju visokog krvnog tlaka, što je značajan čimbenik rizika za bolesti srca.

Opterećenje srca može biti povećano, a krvne žile mogu pretrpjeti oštećenja kao rezultat visokog krvnog tlaka. U studiji provedenoj 2023. godine, koja je uključivala preko 200 osoba prosječne dobi od 61 godine, otkriveno je da slijeđenje dijete s niskim udjelom natrija može učinkovito smanjiti krvni tlak, slično učincima uobičajeno propisivanih lijekova za visoki krvni tlak. Nedavne studije također su otkrile nepovoljne ishode za visoko prerađenu hranu.

Jedna takva studija provedena 2023. godine pokazala je da konzumacija znatnih količina ultraprerađene hrane povećava vjerojatnost razvoja srčanih bolesti. Dr. savjetuje pojedincima da usvoje hranjivu prehrambenu rutinu koja daje prednost cjelovitoj, neprerađenoj hrani. voće povrće Konzumacija cjelovitih žitarica toplo se preporučuje za uravnoteženu prehranu. grah orah riba Dr. Acevedo-Mendez predlaže zamjenu maslaca ili nezdravih tropskih ulja kao što su palmino ili kokosovo ulje sa zdravijim opcijama kao što su ulje repice, masline i avokada.

Kako biste održali zdravo srce kako starite, potrebno je odreći se ovih navika. Značaj bavljenja tjelesnom aktivnošću ističu i medicinski djelatnici, koji dosljedno ističu opasnosti sjedilačkog načina života. Prema dr. Vedderu, redovita tjelesna aktivnost pomaže u regulaciji razine šećera u krvi, povećava HDL (dobar kolesterol) i smanjuje krvni tlak.

Redovita tjelesna aktivnost ne samo da značajno utječe na raspoloženje, već također igra ključnu ulogu u regulaciji hormona, što zauzvrat može ublažiti rizik od srčanih bolesti smanjenjem osjećaja depresije i tjeskobe. Dr. Gelo naglašava važnost prestanka pušenja za osobe koje se ponašaju na ovaj način. Prema njegovim riječima, pušenje uvelike povećava vjerojatnost obolijevanja od srčanih bolesti, ali se rizik može umanjiti prestankom pušenja. 3. Izbjegavajte fizički pregled:

Manifestacije bolesti srca možda neće biti odmah vidljive. Dosljedne procjene mogu jamčiti brzu akciju za sprječavanje daljnjih komplikacija. Dr. Glo savjetuje pojedincima da proaktivno zakazuju preglede kod svog liječnika umjesto da čekaju potencijalne simptome koji bi mogli značiti ozbiljniju bolest. Dr. Acevedo-Mendez savjetuje osobama koje imaju poteškoća s hodanjem ili povećanim umorom tijekom svakodnevnih zadataka da se posavjetuju sa svojim liječnikom.