Glumica Kalina Kovačević, majka dve divne devojčice – Mione i Anike, pronalazi najveću radost u provođenju vremena sa svojim dragim ćerkama. Međutim, oba njena porođaja su bila izuzetno teška iskustva koja su ozbiljno ugrozila njeno zdravlje. Kalina je svoju stariju ćerku Mionu dobila tokom braka sa fudbalskim agentom Radetom Ćaldovićem. Tokom trudnoće, suočena sa visokim rizikom, gotovo je morala da miruje kako bi zaštitila svoje zdravlje i zdravlje bebe.

„Tri dana nakon porođaja Mione, doživela sam sepse, materica mi se inficirala, i boravila sam šest nedelja u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u posebnoj prostoriji, jer zbog teških antibiotika nisam mogla da je dojim. To je bio veoma stresan period u mom životu. Kada sam se suočila sa kliničkom smrću reagujući na određeni lek, prošao mi je film celog mog života kroz misli, ali nisam osećala strah. Ono što me zaista uplašilo bila je misao o tome kako će moja ćerka izrasti u ženu i formirati svoju ličnost“, izjavila je Kalina u jednom intervjuu za „Blic“.

  • Nakon porođaja, Kalina je zapala u komu, a kada se probudila, morala je praktično da nauči ponovo da hoda. Ipak, ljubav prema svojoj tek rođenoj ćerkici i podrška najmilijih bili su njen oslonac i motivacija da ne odustane. Uspešno je savladala sve prepreke i ponovo stala na svoje noge, nastavljajući svoj život hrabro i odlučno.

  • Kalina se razvela od svog prvog supruga nakon nekoliko godina braka, da bi se kasnije zaljubila u Vladimira Rekovića, sa kojim je dobila svoju drugu ćerku Aniku. Iako su mnogi bili iznenađeni njenom odlukom da se ponovo otisne u majčinstvo, imajući u vidu traumatično iskustvo prvog porođaja, Kalina je hrabro istrajala.

„Mnoge žene me pitaju kako sam pronašla hrabrost za drugu trudnoću. Nakon prvog iskustva, bukvalno sam morala da učim ponovo da hodam. Pet meseci sam provela ležeći kako bih očuvala trudnoću, a zatim još dva meseca u bolnici boreći se sa sepsem koja je iscrpljivala moj organizam. Nakon sedam meseci ležanja, razvila sam probleme sa kukovima zbog nagomilane tečnosti, a rana se inficirala i sporo zarastala. Bila sam nemoćna, ali sam se borila. Sećam se aplauza kada sam prvi put samostalno uhvatila flašicu vode. Ta iskustva su me naučila da cenim svaki trenutak“, sa setom je priznala glumica, osvrćući se na svoje uspomene.

BONUS TEKST

Kalina Kovačević je istaknuta glumica poznata po svojim ulogama na pozornici, televiziji i filmu.  Nakon završetka srednje škole, Kalina je upisala Akademiju umetnosti, gde je uspešno završila svoje glumačko obrazovanje. Tokom studija, isticala se svojim talentom, predanošću i posvećenošću radu.

Njeni prvi koraci na glumačkoj sceni bili su obeleženi zapaženim nastupima u pozorištu, gde je brzo privukla pažnju publike i kritike svojom izuzetnom interpretacijom različitih uloga. Kalina je postepeno gradila svoju karijeru, istražujući različite žanrove i forme umetnosti.

Kasnije je proširila svoje delovanje na televiziju i film, gde je briljirala u brojnim serijama i filmovima. Njena sposobnost da se suptilno transformiše i utelovi različite likove donela joj je veliku popularnost i priznanje publike i kritičara.

Pored uspešne glumačke karijere, Kalina je poznata i po svojoj hrabrosti i istrajnosti u suočavanju sa životnim izazovima. Njena otvorenost o ličnim iskustvima, uključujući izazove sa kojima se suočila tokom trudnoće i porođaja, inspirisala je mnoge žene i dala im snagu da se bore i nadaju u teškim trenucima.

Kalina Kovačević je ne samo talentovana glumica već i inspirativna figura koja svojom snagom duha i posvećenošću umetnosti nastavlja da osvaja srca publike širom sveta.