Leana Vučković, kći slavnog Aljoše Vučkovića, isprva je krenula očevim stopama, no u određenom trenutku njezin život skrenuo je drugim putem. Leana Vučković se Fakultetu dramskih umjetnosti pridružila 1999. godine, uz Slobodu Mićalović, Katarinu Radivojević, Anu Franić i druge vrsne glumice, pod vodstvom Predraga Bajčetića.

  • Mnogi je među svojim vršnjacima smatraju vrlo nadarenom glumicom, ali njezin se život nije odvijao prema očekivanjima. Od rane je faze podlegla privlačnosti narkotika, što je njezin život naposljetku usmjerilo na stazu propadanja. Unatoč velikom problemu i teškoj životnoj krizi, njezini su roditelji ustrajali i zadržali nepokolebljivu vjeru u postojanje spasenja. Leanina bitka sa zlouporabom supstanci dovela ju je do rehabilitacijske ustanove unutar popravne ustanove.

Unatoč početnim pokušajima njezinih roditelja, njihovi su se napori pokazali neučinkovitima, što je rezultiralo sudskim liječenjem njezine teške ovisnosti, što su dokumentirali mediji. Tijekom određenog slučaja, glumac je dao primjedbu u vezi s medijskim prikazom borbe njegove kćeri s ovisnošću. U razgovoru za Story Aljoša Vučković jasno je rekao da njegova kći nije u zatvoru, već na liječenju u sigurnoj ustanovi. Izrazio je uvjerenje da je važno da se pojedinci i njihove obitelji sa svojim izazovima nose privatno i na najučinkovitiji mogući način.

  • Leana je uspješno prevladala izazove ovisnosti o drogama i sada je cijenjena profesorica na Sveučilištu John Nesbitt, a ujedno je i odan roditelj, što pokazuje da je učinkovito riješila sve aspekte svog života. Ipak, naš se glumac kroz život suočavao s raznim drugim izazovima, ne samo ovim. Potkraj 2018. godine Aljoša je otkrio da je upleten u iscrpljujuću bitku protiv iscrpljujuće bolesti, te će zbog toga uzeti privremenu ili trajnu pauzu od očiju javnosti. Aljoša je dobio liječničku pomoć u bolnici u Beogradu prije nego što je otpušten da nastavi svoj oporavak kod kuće.

Nakon izlaska iz bolnice, Aljoša je otvoreno govorio o svom zdravstvenom stanju. Glumac je tada za “Avaz” pojasnio da je njihov neaktivnost isključivo posljedica njihove bolesti i općeg lošeg osjećaja. Pojasnili su: “Nisam sposoban ništa učiniti, jer trenutno nisam dobro i ne mogu se baviti bilo kakvim aktivnostima. Sljedećih godina glumčev život ostao je nepromijenjen jer je namjerno odabrao privatni i miran život, ističući da su mu supruga Edita i kćeri Leana i Sara nepokolebljivi oslonac.

  • Došlo je do pomaka okolnosti kada je otkriveno da će Aljoša Vučković igrati u televizijskoj seriji “Abeceda našeg života”, na veliko oduševljenje njegovih vjernih obožavatelja. Aljoša Vučković postao je nadaleko poznat u cijeloj naciji u doba bivše Jugoslavije, a njegov izuzetan talent i zadivljujući šarm izdvajaju ga od ostalih. Kroz svoju karijeru ostvario je zapažene nastupe u brojnim serijama i filmovima, među kojima su “Užička republika”, “Povratak nenapisanog”, “Kraljevski voz”, “Svetozak Marković”, “Remigracija” i “Kraj Obrenovića”. Dinastija. Vrhunac svoje slave postigao je ulogom liječnika Ive Lukšića u renomiranoj seriji Bolji život.

U to je vrijeme glumac stekao ogromnu popularnost. Ipak, donio je odluku da se povuče sa estrade, a kao razlog odlaska naveo je bolest. – Zbog svoje bolesti i sveukupne nelagode ne mogu se baviti bilo kakvim aktivnostima niti tražiti prilike za posao. Ovo fizičko stanje uvelike otežava moju sposobnost glume, kao što sam spomenuo u razgovoru s lokalnim medijima. Tijekom razgovora Vučković se osvrnuo na različite teme i dao odgovore na niz upita.