Kako dani postaju sve duži i topliji, tako željno iščekivani godišnji odmori, posebno oni provedeni uz more, postepeno postaju stvarnost. Ipak, put do postizanja željene tjelesne građe daleko je od jednostavnog, jer značajan dio ovih osoba pribjegava različitim dijetama koje u konačnici donose više štete nego koristi njihovom cjelokupnom zdravlju i dobrobiti. Još jedan značajan problem sa kojim se suočavaju mnogi pojedinci širom svijeta je njihova sklonost da prečesto posjećuju plažu bez odgovarajuće zaštite od sunca, što dovodi do opekotina od sunca u roku od dan ili dva.

Ova nevolja je dovela do popularnosti solarija tokom proleća, omogućavajući ljudima da postepeno steknu osunčani ten. Međutim, neki pojedinci dovode ovaj proces do krajnosti, završavajući s pretjeranom količinom umjetne preplanule kože. Ključno je biti oprezan jer prekomjerno izlaganje solariju može biti štetno za kožu. Nažalost, u trenutnoj ekonomskoj klimi, ne može svako sebi priuštiti luksuz solarija.

Stoga danas predstavljamo odličnu alternativu – potpuno prirodnu metodu za postizanje preplanulog tena bez narušavanja. U vašoj kuhinji imate na raspolaganju mnoštvo opcija. Jedan posebno efikasan izbor je ulje za zatamnjivanje, iako je u posljednje vrijeme, nažalost, postalo manje pouzdano. Sve je izazovnije pronaći renomirane kompanije koje nude proizvode za samotamnjenje. Međutim, ne bojte se, jer imam rješenje za vas. Pokupite 3,5 litara vode, uz pola kilograma svježe neočišćene šargarepe i 250 grama smeđeg šećera.

 

Započnite rezanjem šargarepe na male komadiće kojima se može upravljati. Zatim pomiješajte sve sastojke u šerpi i kuhajte ih zajedno dok se ne postigne glatka konzistencija, pazeći da ne ostanu grudvice. Nakon što je smjesa usavršena, prebacite je u prikladnu bočicu s raspršivačem. Voila! Vaš problem je sada riješen.