Svakodnevno je vidljiva oštra suprotnost između muške i ženske mode. Najbolja ilustracija toga može se vidjeti u nedavnom predstavljanju Guccijevih izvanrednih plastičnih sandala, čija cijena u njihovim ekskluzivnim buticima iznosi oko 450 eura. Intrigantno je primijetiti da su ove sandale bile omiljeni predmet u bivšoj Jugoslaviji više od osam desetljeća, služeći kao dokaz postojanosti i zadivljujuće privlačnosti mode. Točnije, svako je dijete posjedovalo par ovih nevjerojatno neudobnih plastičnih sandala, poznatih po tome što uzrokuju bolne žuljeve, s brojnim perforacijama i samo jednim plastičnim remenom. Međutim, Gucci je pronicljivo prepoznao potencijal u ovom dizajnu i lansirao ga pod vlastitom prestižnom etiketom.

Naša pozornost trenutno je usmjerena na područje muške mode koja je elegantno prihvatila elemente ženstvenosti, brišući granice među spolovima u raznim aspektima. Taj je fenomen posebno vidljiv u prevladavajućim trendovima koji se promatraju i na ulicama i na pistama. Privlačnosti ovih modnih trendova ne mogu odoljeti ni renomirane ličnosti naše nacije, a primjer je neviđeni Dragan Kojić Keba.

Izazvavši buku na više kanala društvenih medija, njegova nedavna kupnja para sandala izazvala je neusporedivo zanimanje. Pripremite se da će vas iznenaditi cijena od otprilike 650 eura. Visoko cijenjena osoba na cijenjenoj platformi “Women’s Work” oduševljeno kaže: “Tijekom kritičnih vremenskih trenutaka kada se moja besprijekorno njegovana francuska pedikura još uvijek suši, ove suvremene sandale upadaju kako bi spasile stvar.”

Bez sumnje, primjedbe o društvenim mrežama su nedvojbeno točne. Nedavno su podijelili zadivljujuću snimku s nezaboravnog prošlogodišnjeg odmora, na kojoj Igor, voljeni sin naše cijenjene osobe, nosi izuzetne i primamljive sandale uz Severinu. Postavlja se pitanje treba li razmišljati o ukrašavanju tako elegantne obuće i bi li, kao ugledni gospodin, prihvatio ovaj modni trend.

Kebu, renomiranog umjetnika narodne glazbe na ovim prostorima, često svrstavaju među pet najboljih pjevača. Neke od njegovih najpopularnijih pjesama su “Ko te ima taj te nema”, “Nemam ljubavnika, nemam prijatelja”, “Ona zna”, “Ti hodaš s njom”, “Oko plavo plakalo”, “Kukavica”, “Imao sam”, “Kad puca nek puca” i mnoge druge. Njegov put započeo je kao pjevač amater u Loznici, no sreća ga je naklonila pa je uspostavio uspješnu profesionalnu glazbenu karijeru. Godine 2020. dobio je Nagradu za životno djelo, prestižno priznanje za značajan doprinos srpskoj kulturi. Očevim stopama njegova kći Nataša Kojić posvetila se glazbi i diplomirala na Muzičkoj akademiji u Srbiji. Nakon što je izdala nekoliko uspješnih albuma, donijela je hrabru odluku da se preseli u Los Angeles, SAD, u potrazi za svojim “američkim snom” i unaprjeđenjem svoje karijere.

Dragan Kojić Keba 1976. godine kreće na svoj glazbeni put kao neidentificirani kafanski pjevač. Međutim, tek je 1984. godine predstavio svoj prvi album, prikladno nazvan “Midnight Bells”. Putovanje od mračnjaštva do slave bilo je daleko od jednostavnog. Intrigantno je da je dugo vremena ostao nesvjestan da je njegova prvotno snimljena pjesma postala senzacija u Srbiji. Snimio je pjesmu i dogovorio s poznanikom da je izvede u restoranu u Rumunjskoj. U to doba pristup informacijama nije bio toliko lako dostupan, a njegov poznanik ga je obavijestio da pjesma nije postigla nikakav uspjeh. Vjerovao je u ovu priču sve dok nije svjedočio upoznavanju ljudi s pjesmom kada ju je izvodio u baru. U tom trenutku je shvatio da je prevaren i hitno se vratio u Beograd.

To je označilo početak njegove uspješne karijere. Inauguracijski album sadržavao je pjesme kao što su “Tri života”, “Ponoćna zvona”, “Hajde sa mnom, oženit ću te”, “Beograd se gradi na Dunavu”, “Ti si ljepotica”, “Čekaj me”, “Čeka li me vjerno” i “Jedno ljeto s tobom”. Keba je u intervjuu otkrio da se suočio s financijskim poteškoćama kada je poželio snimiti svoju prvu pjesmu i album. Unatoč sklonosti brzom trošenju zarade, stalno je pristojno zarađivao kao pjevač u barovima. Unatoč tome, zadržao je nepokolebljivu vjeru u svoje sposobnosti i ostao uvjeren da je trijumf pred vratima.