Gde god da se pojavi Goca Trzan donosi pozitivnu energiju, smeh i iskrenost. Gorka, popularna pevačica, glumica i voditeljka, žena je koja se ne suzdržava ni kada je u pitanju njena muzika, ni kada je u pitanju razgovor o njenom privatnom životu. Kako ona voli da kaže, ona i njen mladi muž su poslednjih 13 godina bili bez afera. Ćerka Lena je odrasla i zna da bude uz majku kada joj zatreba.

 

 

 

 

Osećam kao da se u poslednje vreme mnogo više snima albuma , mnogo se peva ?

– Ako mnogo pevaš, to znači da nemaš zle misli, haha. Međutim, rijetko pogađa metu. Muzika je stvorena za brzu potrošnju i popularnost, ali pevač kao ja sa 30-godišnjom karijerom ima još mnogo toga da uradi. Ljudi žele da čuju šta ih povezuje sa vremenima kada su se upoznali, rastali, naučili… Za mene je muzika pre svega emocija, zbog čega snimam više muzike nego ikada ranije. Počeli smo da stvaramo muziku ne zbog novca, već zato što smo mislili da je to naša sudbina.

Možete li na prvo slušanje pesme da kažete da će biti hit ?

– Ne mogu. Samo bih snimila hitove da mogu. Na taj način mogu stvoriti odličnu pjesmu koja mi nešto znači. Za nas pevače, jurenje za hitovima po svaku cenu znači gubljenje doslednosti i individualnosti. Svi veliki bendovi svijeta ostali su vjerni sebi, samo su promijenili zvuk. Ne sviraju hevi metal i onda prelaze na trap muziku. Ipak, mi „penzioneri“, gerijatri, smo najdosledniji izvođači. Zato imamo publiku. Vremenom ćete postati smireniji i mudriji.

 

 

 

Da li ste u stanju da prihvatite sve što se dešava bez ikakve napetosti?

– Prošlo je dosta vremena otkako sam sebe shvatila ozbiljno. Sve me muči, ali znam da ne bih ništa mijenjao. Ne mogu da promenim tuđu grubost, glupost ili loš ukus. Shvatila sam koliko je život lijep svaki trenutak i da ne moram biti popularan da bih lijepo živio. Ne identifikujem se sa svojom karijerom i zato se opuštam. I ja mogu sve.

 

 

 

Da li ljubav menja oblik?

– Kako starite, ljubav se uvlači u vas na različite načine. Moja ljubav prema mužu razvila se na nevjerovatno lijep način. Evo me, ludo zaljubljena u njega trinaest godina. Nisam zaboravio da bi mi se noge povremeno tresle kad bih ga vidio. Imam leptire. Naravno da ću ga ponekad zadaviti golim rukama, to je prirodna potreba svake žene, haha. Ali znamo se bolje, opušteniji smo i sve je lako. Znamo svoje vrline i mane, a ja često ismijavam svoje. I moj muž to radi, pa me to slatko nasmiješi. Kao i kod svake hormonalne žene, moje raspoloženje se menja, a on to tretira sa ozbiljnim humorom. Hvala Bogu da je još mlad pa moram da treniram i brinem o svom izgledu. Naprotiv, nisam se opuštao u tom smislu. Zajedno radimo mnogo stvari i svako ima svoju autonomiju. To ne znači da svako ima svoj novčanik, već da ima vremena da ga troši kako želi.