Vlado Kalember je bio istaknuta figura na tadašnjoj jugoslovenskoj muzičkoj sceni, osvajajući srca mnogih obožavalaca, posebno ženskog dela publike. Rođen i odrastao u Zagrebu, Vlado je prvobitno bio zainteresovan za slikarstvo, ali je zbog interesovanja suprotnog pola prešao na muziku. Njegova pojava je izazivala uzdahe kod žena i zavist kod muškaraca. Sa Izoldom Barudžijom, predstavljao je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije 1984. godine. Tokom osamdesetih, stekao je ogromnu popularnost hitovima poput “Ana”, “Ja nisam kockar”, “Vino na usnama” i drugim. U vreme vrhunca slave sa grupom “Srebrna krila”, primao je hiljade pisama obožavateljki, a na njegovim nastupima, fanovi su padali u nesvest.

Legenda kaže da je jedan poštar u njegovoj ulici morao isključivo da nosi poštu upućenu Kalemberu, dok su ostali poštari delili poštu komšija. Vlado je oduvek bio džentlmen i nikada nije otkrivao tačan broj osvojenih žena, tvrdeći da je često bio usamljen. Bio je u vezi sa Lokicom Stefanović iz poznate plesne grupe koja je pratila Zdravka Čolića. Godine 2006. Vlado se neočekivano oženio 30 godina mlađom violončelistkinjom Anom Rucner, sa kojom je dobio sina u avgustu iste godine. Često su nastupali zajedno, pokazujući harmoniju i ljubav uprkos razlici u godinama.

Iako su tabloidi sumnjali u dugovečnost njihovog braka zbog generacijske razlike, Vlado i Ana su ostali u odličnim odnosima, često putujući zajedno. Vlado je demantovao glasine o svom velikom zavođenju, smatrajući ih zabludama i predrasudama koje su bile prisutne u to doba. Uvek je bio pristojan i nežan u svojim odnosima, premda su ga mediji često pokušavali predstaviti kao velikog zavodnika. Vlado Kalember bio je istaknuta figura jugoslovenske muzičke scene osamdesetih godina prošlog veka. Rođen i odrastao u Zagrebu, Vlado je svojom pojavom i talentom osvajao srca publike širom bivše Jugoslavije. Iako je prvobitno bio zainteresovan za slikarstvo, Kalember se kasnije okrenuo muzici, podstaknut željom da se izrazi i ostvari umetnički. Njegova pojava na sceni nije prošla neprimećeno – žene su ga obožavale, dok su muškarci zavideli na popularnosti koju je stekao.

Njegova karijera dostigla je vrhunac kada je zajedno sa Izoldom Barudžijom predstavljao Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije 1984. godine. Pesme poput “Ana”, “Ja nisam kockar” i “Vino na usnama” postale su himne tog vremena, obeležavajući jedno od najsjajnijih razdoblja jugoslovenske muzičke scene. Kalember je uživao ogromnu popularnost tokom osamdesetih godina. Njegovi koncerti su bili prave spektakularne događaje, a njegove obožavateljke su padale u trans dok je on nastupao. Priče o njegovoj popularnosti su bile brojne, pa se čak i spekulisalo da je poštar u njegovoj ulici nosio samo njegovu poštu.

Iako je Vlado Kalember dugo važio za večitog neženju i šarmera estrade, 2006. godine se venčao sa violončelistkinjom Anom Rucner, koja je bila čak 30 godina mlađa od njega. Njihov brak bio je predmet interesovanja medija zbog velike razlike u godinama, ali su zajedno prkosili svim predrasudama. Često su nastupali zajedno, putujući i uživajući u skladnom odnosu koji su negovali. Vlado Kalember je bio ne samo muzička zvezda već i simbol jednog vremena. Njegova muzika i njegova ličnost ostaju deo kulturnog nasleđa bivše Jugoslavije, inspirišući generacije muzičara i obožavalaca širom regiona.