Ivan, rođeni Rus, posjeduje nepokolebljivu odlučnost da proširi svoju porodicu tako što će imati što je više moguće djece sa svakom od svoje tri žene. Njegova gorljiva potraga za tim ciljem tjera ga da potraži novu ženu. Dok se brak obično smatra svetom institucijom koja se podržava kroz monogamiju, islam dopušta određene okolnosti u kojima muškarac može imati više žena, pod uvjetom da se prema njima odnosi pošteno i pristupa ovoj odluci s dubokim osjećajem duhovne svijesti.

Prisutnost poligamije u islamu, prakse koja se ne nalazi u drugim religijama, potaknula je ispitivanje razloga koji stoje iza ove razlike. Međutim, postaje sve očiglednije da vjerska uvjerenja ne diktiraju nužno izbore pojedinaca, kao što pokazuje rastuća prevalencija poligamnih zajednica. Dok je jedna žena učinkovito prigrlila svoj poligamni brak, otkriće veze u koju su uključene četiri osobe mnoge je ostavilo u šoku. Podrijetlom iz malog ruskog grada, Ivan Sukhov krenuo je na svoje putovanje sa svojom zakonitom suprugom Natalijom, ilustrirajući svojim djelima da ljubav i brak nadilaze sve granice. Uz Nataliju, u svoj je život primio još dvije žene.

Nakon 11 godina braka s prvotnom zakonitom suprugom, donio je odluku o poligamnoj vezi, odlučivši nastaviti zajednički život na ovaj nekonvencionalan način. U početku neodlučna, Natalija je na kraju pristala na ideju nakon što joj je uvjerljivo prenio svoju iskrenu želju za velikom obitelji. Njegov krajnji cilj je postati otac ukupno 50 potomaka. Natalija razmišlja o svojoj početnoj nevoljkosti i nesposobnosti da shvati okolnosti, ali na kraju počinje prepoznavati i poštovati njegovu nepokolebljivu čežnju.

Medinino srce odmah je zarobila Ivanova priča kada ju je vidjela na lokalnoj televiziji. Unatoč potencijalnom negodovanju obitelji, donijela je odlučnu odluku biti s njim. Medina je odanost Ivanu ostala nepokolebljiva, čak i usprkos prigovorima njezinih roditelja njegovoj pravoslavnoj vjeri. Ivan, koji živi u skromnom trosobnom stanu, svake noći susreće različite žene. No, ako ga netko od njih naljuti, cijeli mjesec ne dolazi u njihovu sobu. Ivanova ambicija je roditi 50 potomaka s više žena, a jedini uvjet je da budu visoke i vitke građe. Objasnio je svoje obrazloženje za prihvaćanje poligamije, rekavši: “Više ne želim voditi neiskren život. Umjesto da održavam odvojene odnose s ljubavnikom i ženom, spojio sam ih u jednu kohezivnu obiteljsku jedinicu.”

Natalija je od samog početka priznala da je mjesec dana prikrivala svoju razočaranost, međutim, na kraju je prepoznala dobrobiti koje su proizašle iz situacije. Njezin partner Ivan odlučio je dosljedno ostati kod kuće, suzdržavajući se od kasnih noćnih izlazaka i rijetkih poslovnih putovanja. Kao rezultat toga, prihvatila je okolnosti. Unatoč kritikama kolega, Anya je ostala nepokolebljiva jer je trenutno na produljenom rodiljnom dopustu. Ivan je otvoren u razgovorima o svom braku, ali postaje suzdržaniji kada je riječ o financijama i profesionalnim aktivnostima.

Prema njegovom životopisu, obnaša funkciju “izvršnog direktora” u tvrtki specijaliziranoj za popravak kućanskih aparata i usluge uređenja interijera. Tijekom izjave za tisak, spomenuo je da je njegova tvrtka nekoć bila široko uspostavljena u Rusiji, ali da je sada smanjena na samo 20 zaposlenih. U znak ponosa, izjavio je da je cijela njegova radna snaga dobro zaposlena i igra ulogu u jačanju obiteljskih financija. Osim toga, otkrio je da su korisnici mjesečne naknade od oko 12 tisuća rubalja koju daje vlada, posebno namijenjene za pomoć u odgoju njihove djece.