Rođen i odrastao u Beogradu, Vlada Divljan bio je muzičar koji je imao težnju preseliti se u drugu zemlju gdje bi glazbeni instrumenti bili dostupniji, a proces sviranja glazbe manje kompliciran. Vrijeme u Beogradu proveo je studirajući i njegujući svoju strast prema muzici.

Imajući duboku strast za istraživanjem, krenuo je na putovanje u Ameriku 1985. godine, uranjajući u njezinu kulturu na tri mjeseca. Šest godina kasnije preselio se u Austriju, samo da bi se konačno našao u Beogradu, gdje je uspostavio doživotnu vezu s Dinom Đurović, muzom koja stoji iza mnogih njegovih iskrenih skladbi. Nakon raspada braka s prvobitnom suprugom, vjerovao je da nije spreman ponovno doživjeti ljubav, pogotovo ne u tako kratkom roku. Svaki brak ima svoju jedinstvenu priču. Moj razvod od mog bivšeg supružnika bio je miran rastanak, lišen ikakvih povrijeđenih osjećaja ili osjećaja izdaje. Trenutačno živimo u Australiji, povremeno se upuštamo u telefonske razgovore, održavajući iskreno i prijateljsko prijateljstvo.

Nakon razvoda u Australiji, misli o braku ili ulasku u novu vezu bile su daleko od mojih misli. Umjesto toga, bio sam usredotočen na prihvaćanje revitalizacije neženja. Međutim, moja se perspektiva brzo promijenila kada sam prvi put susreo Dinu. Odmah privučen njome, predložio sam da dijelimo taksi od naše škole. Tijekom našeg putovanja usput sam joj spomenuo skori put u Zagreb, a ona je šaljivo zamolila da joj vratim bajadere.

Nakon mog povratka iz Australije, gdje sam živio šest godina, putevi su nam se ukrstili krajem 1997. preko zajedničkog prijatelja Duce Markovića. Iako je bila ljubazna prema meni i osjećao sam privlačnost prema njoj, suzdržao sam se od njegovanja tih osjećaja zbog nedavnog raskida mog prvog braka. U početku sam stigao u Beograd s namjerom da ostanem samo pola godine, žudeći da ponovno proživim svoj momački način života. No, nije dugo trebalo da shvatim da mi takvo ubrzano postojanje više ne donosi radost. Sinulo mi je da sam se duboko zaljubio u Dinu i samo je kratko trebalo da shvatim da je ona prava. Ljubav je nepredvidiva, pojavljuje se kada se najmanje očekuje, često kada osoba vjeruje da je nesposobna ili nezainteresovana da je doživi“, podijelio je Vlada Divljan.

Nakon što su 1999. godine dočekali sina Stefana, donijeli su odluku da se presele u Beč prije početka bombardiranja SR Jugoslavije, s nadom da će se u roku od petnaest dana vratiti u Beograd i nastaviti normalan život. Unatoč bombardiranju koje je trajalo, Vlada i Dina, zajedno sa sinovima Stevanom i Pavlom, odlučili su ostati u Beču. Vijest o njegovom povlačenju iz glazbene industrije zbog bolesti objavili su mediji u studenom 2014. Tragično je preminuo 4. ožujka 2015., podlegavši ​​rijetkoj vrsti raka koji je zahvatio slijepo crijevo i upalu peritoneuma. Dugo se borio s Crohnovom bolešću i ulceroznim kolitisom.

Mladen Matičević, srpski scenarist, redatelj i producent, dobio je 2019. godine prestižnu nagradu “Vlada Divljan” za film “Nebeska tema”, posvetu utjecajnoj ličnosti. Djevojke su se jako namučile kako bi zapele za oko Vladi Divljanu koji je važio za najtraženijeg dečka novog vala. Njihovi postupci bili su daleko od uobičajenih. Jedna djevojka je zbog pjevača nekadašnje grupe “Idoli” odglumila vlastito samoubojstvo, dok su druge iskazale ljubav obasipajući ga ružama na njegov rođendan. No, najveća grupa obožavatelja dočekivala bi ga na ulici, pjevajući mu serenadu uz refren pjesme “Idol” ili ostavljajući srdačne poruke na vratima njegovog stana i zidova zgrade u kojoj je stanovao.

Divljan je, prije nego što je s nekim školskim prijateljima osnovao Idole, aktivno sudjelovao u jazz-rock sastavima Merlin i Zvuk ulice. Od 1980. do 1984. svoje vokalno i instrumentalno umijeće pridonosi Idolu, a zatim se 1985. upušta u solo karijeru. Osim rada u rock i pop glazbi, Divljan se okušao iu području filmske glazbe. Skladao je originalnu glazbu za razne filmove, poput “Šest dana lipnja”, “Kako je umro rokenrol”, “Crni bombarder”, “Tri palme za dva nitkova i ribu”, “Sedam i pol” i mnoge druge. drugi. U 57. godini cijenjeni glazbenik preminuo je zbog jedinstvene kombinacije upale slijepog crijeva, raka i upale trbušne šupljine, što je rijetka pojava. Tijekom 2019. filmom “Nebeska tema” scenarista i redatelja Mladena Matičevića odana je počast Divljanovom sjećanju, au njemu su sudjelovali cijenjeni autori s prostora bivše Jugoslavije.