Na društvenoj mreži Facebook, Suzana, majka Andrije Čikića, koji je prošle godine tragično stradao u tragičnoj pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, oglasila se objavom povodom novih vijesti iz Amerike koje se tiču sličnog slučaja kao što je ovaj koji je zadesio naše podnevlje. 

Vijestni članak koji je objavila odnosi se na majku dječaka iz Amerike koji je tragično oduzeo živote svojim kolegama iz razreda, zbog čega je ona osuđena. Kao što smo spomenuli u našem prethodnom izvještavanju o ovom američkom slučaju, vijest koju je podijelila Andrejina majka ističe optužbe protiv majke dječaka ubojice za nemar, jer je navodno dopustila svom sinu posjedovanje vatrenog oružja i zanemarila njegovo zabrinjavajuće psihičko stanje.

Samo da spomenemo, postoji 17-godišnji dječak, rođen od majke Amerikanke, koji je osuđen na doživotni zatvor zbog tragičnog ubojstva četvero svojih kolega u srednjoj školi u Michiganu 30. studenog 2021. Osim toga, ozlijedio je još sedam osoba. Prema tužiteljima, Jennifer Crumbley je bila zakonski obvezna, u skladu sa zakonom Michigana, osigurati sigurnost drugih sprječavajući svog 15-godišnjeg sina da nanese štetu. Optužbe su podignute protiv nje jer nije držala vatreno oružje i streljivo u svom kućanstvu, kao i što je zanemarila traženje pomoći za mentalne probleme svog sina Ethana Crumbleyja.

Budući da nije spriječila svog sina u smrtonosnoj pucnjavi, Krambli (45) je osuđena po sve četiri optužbe za ubojstvo iz nehata. Komentari na Facebooku na objavu majke Andreje Čikić bili su različiti, jedni su se zalagali za pošteno suđenje, a drugi zagovarali doživotnu kaznu ili retributivni pristup “oko za oko, zub za zub”. Želimo vam skrenuti pozornost na nedavno suđenje na Višem sudu u Beogradu, gdje je obitelj – majka, otac i dječak odgovorni za tragični događaj – suočena s optužbama u parničnom postupku. Incident se dogodio 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, a u njemu je poginulo devet vršnjaka i čuvar, a šestero ih je ozlijeđeno.