Merve Kayaalp, nekada jedna od najpopularnijih turskih glumica kojoj se predviđao veliki uspjeh, stekla je najveće priznanje među regionalnom publikom svojom ulogom Gulaj u popularnoj seriji “Elif”, ali i pokazujući svoj talent u raznim drugim zapaženim turskim filmovima i serijama.

Unatoč odbijanju da se druži s najpopularnijim glumcima i izbjegavanju pretjeranog publiciteta, zadržala je dojam tajanstvenosti u cijeloj svojoj zemlji. Rođena u Istanbulu, na glumački put krenula je u nježnoj dobi nakon završetka studija na Sveučilištu Sulejman Demirel u Isparti. Nakon stjecanja diplome provela je otprilike osamnaest mjeseci nastupajući u Istanbulskom državnom kazalištu prije nego što se usmjerila na privatna i alternativna kazališta.

Živeći u pokrajini Mugla, točnije u Dalamanu, provela je značajan dio svog života u izolaciji, rijetko otkrivajući osobne podatke na platformama društvenih medija. Dok je povremeno objavljivala autoportrete, snimke svojih kreativnih nastojanja i idilične prizore s plaže, stalno se pojavljivala usamljena na tim slikama, odlučujući zadržati svoj osobni život relativno privatnim. Zbog svoje reputacije zagonetne, otišla je bez ikakvih pojašnjenja. Prošle godine, u rujnu, turski mediji objavili su kako je Merve Kajalp, u dobi od 37 godina, pronađena beživotna. Istragom je utvrđeno da si je oduzela život.

Nakon što su čuli pucnjeve s drugog kata glumičine kuće, zabrinuti susjedi odmah su pozvali dežurni broj 112 koji je namijenjen za takve hitne situacije. Po dolasku policijskih i medicinskih stručnjaka na lokaciju, utvrđeno je da se unatoč njihovoj brzoj reakciji mogu samo proglasiti mrtvo tijelo pronađene glumice. Nakon ovakvog nesretnog ishoda, posmrtni ostaci Merve Kajalp naknadno su prevezeni na Zavod za sudsku medicinu kako bi se izvršila temeljita obdukcija. Istraga je pokazala da je glumica tragično okončala vlastiti život vatrenim oružjem koje je bilo u posjedu njezina oca.

Do danas ostaje misterij je li Merve iza sebe ostavila oproštajno pismo, a konkretni izazovi koji su je naveli da razmišlja o samoubojstvu još nisu otkriveni. Tragična i neočekivana smrt ove osobe pokrenula je dijalog u Turskoj o mentalnom blagostanju, teretu slave i ključnoj potrebi za dovoljnom potporom unutar sektora zabave. Merve Kayaalp, rođena u Ankari u Turskoj, imala je slavnu glumačku karijeru, ali datum njezina rođenja ostaje tajna. Nažalost, preminula je u 36. godini života. Merve Kayaalp završila je obrazovanje na Sveučilištu Isparta Suleyman Demirel, smjer gluma. Nakon što je diplomirala, pridružila se Istanbulskom državnom kazalištu i posvetila svoj talent pozornici otprilike godinu dana.

Rođena u Turskoj od roditelja Rize Kayaalpa i gđe Rize Kayaalp, Merve Kayaalp osvojila je brončanu medalju. Nažalost, nema dostupnih podataka o zanimanjima njezinih roditelja. Što se tiče njezinog osobnog života, ostaje nejasno je li imala djece. Tragično, Merve je upotrijebila očevo dozvoljeno vatreno oružje da si oduzme život. Merve Kayaalp dobila je snažnu podršku svoje obitelji tijekom svog vještog i privatnog putovanja, međutim, tragični završetak njezina života, kada si je oduzela život očevim pištoljem, duboko je utjecao na njezine roditelje. Dok se podaci o njezinoj majci istražuju, pažnja se usmjerila na njezinog oca, Rizu Kayaalpa, nakon tragičnog samoubojstva njegove kćeri.

Štoviše, gubitak djeteta je neshvatljiva i pogubna kušnja koja ostavlja nenadoknadivu prazninu u životu. Duboka tuga i nevolja koju Riza doživljava zbog gubitka kćeri služi kao snažan primjer kako psihološko blagostanje može duboko utjecati na pojedince i njihove obitelji. Snažna veza između oca i njegovog djeteta očituje se u Kayaalpovoj ljubavi i podršci sjećanjima njegove kćeri nakon tragičnog gubitka koji su doživjeli. Sjećanje na Merve možda nikada neće izblijediti, ali njezino naslijeđe i sjećanja koja su dijelila uvijek će se cijeniti i sjećati.Pravo bogatstvo Merve Kayaalp ne leži u materijalnim imecima, već u kreativnom blagu koje je velikodušno podijelila sa svijetom, dubokom utjecaju koji je imala na živote i inspiraciji koju je usadila u mlađe glumce i umjetnike.

Dok točan opseg njezinog bogatstva ostaje nepoznat, trajna briljantnost njezine ostavštine ostaje neporeciva. Merve Kayaalp, glumica poznata po ulogama u popularnim TV serijama poput ‘Sakarya Fırat’, ‘Mali sudnji dan’, ‘Snovi i nade’, ‘Elif’, ‘Şeref Meselesi’ i ‘Savaşçı’, tragično si je oduzela život koristeći dozvoljeno vatreno oružje svog oca Rıze Kayaalpa dok nitko nije bio prisutan kod kuće.