Vest o umešanosti ćerke Gorana Ivaniševića u svađu njenih roditelja iznenadila je mnoge. Nakon 13 godina razdvojenosti, Goran je tužio svoju bivšu suprugu Tatjanu Dragović zbog nezakonitog držanja imovine koja joj nije po pravu pripadala i da je nije u potpunosti vratila. Amber Ivanišević je navedena kao jedan od tužilaca u tužbi.

 

 

Čini se da je korijen problema nedostatak jasno definisanih imovinskih prava u brakorazvodnoj nagodbi od prije 15 godina . Istraživanje “Nacionala” pokazuje da je u ovjerenom sporazumu o razvodu braka od 8. marta 2012. godine navedeno da je Goran besplatno dao Tatjani Karlovačkoj banci dionice u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna. U ugovoru je takođe navedena raspodela dobiti u slučaju Tatjanine odluke da proda akcije. Dodatno, u dostupnom ugovoru je Ivaniševićeva bivša supruga navedena kao vlasnica nekretnine od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu, koja je kupljena od Pere Lozice 2004. godine. Nadalje, Ivanišević posjeduje prostrani stan koji se prostire na 434 kvadrata koji se nalazi na Radnička ulica u Zagrebu, kao i četiri parkirna mjesta na istoj adresi. U slučaju da ove nekretnine budu prodate, polovinu zarade Goran će dobiti u roku od osam dana nakon otplate hipoteke.

 

 

Ipak, do ovog sporazuma nije došlo, pa je Ivanišević podnio tužbu. Ona navodi da je sa njihovog zajedničkog računa u Monte Karlu podigla oko 2,9 miliona evra, koji se sastoje od različitih valuta, i da je otplatila samo manje od trećine ukupnog iznosa u periodu od otprilike šest godina, počev od septembra 2015. do aprila 2021. Nažalost, čini se da neće moći da otplati dug od 2,47 miliona evra koji je nastao nakon što se sa bivšom suprugom brinuo o ćerki. Kao rezultat toga, Ivanišević je pokrenuo još jednu tužbu tražeći isplatu sa kamatama. Nažalost, Ivaniševićeve razmjene sa bivšom suprugom, koje su uključivale pogrdni jezik prema njoj i njihovoj kćeri, postale su u javnosti.

 

 

 

Iako u cijelosti njihova komunikacija nije objavljena, Ivanišević je u jednoj posebno potresnoj poruci svojoj bivšoj supruzi izrazio žaljenje. U ovoj poruci je otkrio da je njegova najpovoljnija odluka koju je donijela tokom njihovog 15-godišnjeg braka bila nevjernost, te da je pokušaj pomirenja s njom bio teška greška. Osim toga, Ivanišević je poduzeo sudski postupak protiv svoje kćerke za najam stana, iako joj ga je dodijelila majka.