Njegovim stopama odlučio je krenuti i jedan od sinova Vanje Bulića, koji je postao TV voditelj, novinar i pisac, što mu je donijelo značajan uspjeh. Međutim, unatoč njegovim vlastitim postignućima, ništa se ne može mjeriti s neizmjernim ponosom koji njegov otac osjeća prema njemu. I sam Vanja Bulić kroz svoju bogatu karijeru postigao je velike uspjehe kao poznati voditelj i pisac.

 

Dušan Bulić nedavno je debitirao kao romanopisac, dok su njegova braća Ivan i Ognjen krenuli različitim putevima karijere. I Ivan i Ognjen postali su uspješni odbojkaški treneri. Ognjen je, naime, imao čast trenirati pionirsku reprezentaciju Srbije zapažene tri godine. Trenutno obavlja funkciju trenera kadeta i juniora cijenjenog kluba “Crvena zvezda”. Bulić je u razgovoru podijelio ovo ponosno postignuće i nastavio: Ivan je ove godine pokrenuo inicijativu za osnivanje škole odbojke.

 

Crpeći iz svojih nestašnih iskustava iz djetinjstva, Ivan i njihov partner stekli su uvid u mlađe generacije koje odrastaju u svijetu kojim dominiraju mobiteli i internet. Cilj im je kod ove djece njegovati strast prema sportu i prirodi. I Ivan i njihova partnerica nastavljaju se i sami aktivno baviti odbojkom, dok su sfere pisanja i gitare prepustili Dušanu i voditeljici, kako je spomenuto u prošlom intervjuu za “Story”. Vrijedi spomenuti da je supruga Slađana Vanje Bulića bila ogromna podrška kroz njihovu pet desetljeća dugu vezu. Zajedno su dobili tri sina: Ognja, Dušana i Ivana.

 

Ipak, Vanja priznaje da dugo žali – što nema kćer. Vanja i supruga isprva su planirali imati više djece, dogovorili su se da će imati jedno svake četiri godine. Tragično, njihova je supruga pretrpjela razoran gubitak kada je pobacila njihovo drugo dijete u četvrtom mjesecu trudnoće. Iskustvo je bilo nevjerojatno traumatično i trebale su joj četiri godine da se oporavi. Kao rezultat toga, nisu mogli ponovno začeti sve do kasnije, kada su bili blagoslovljeni blizancima. Nevjerojatnom igrom sudbine doživjeli smo gubitak djeteta i rođenje blizanaca na isti dan. Iako nisam od onih koji vjeruju u čuda, bilo je neosporno izvanredno, kako je ispričao za “Gloriju”.

BONUS TEKST:

Otkrivanje ključa za dug i zdrav život:

Istraživanje navika koje pridonose uspješnom starenju. Potraga za dugovječnošću zaokupila je umove nebrojenih pojedinaca, tjerajući ih da istražuju tajne koje stoje iza produljenog i živahnog postojanja. Dok genetika nedvojbeno igra značajnu ulogu, postoji mnoštvo navika i stilova života koji mogu aktivno doprinijeti procesu gracioznog starenja. Redovita tjelesna aktivnost vitalna je navika koja nudi brojne dobrobiti. Bavljenje tjelovježbom ne samo da povećava snagu mišića i kostiju, već također potiče bolji protok krvi, smanjuje vjerojatnost srčanih bolesti i moždanog udara te podržava mentalno blagostanje.

Dosljedno sudjelovanje u tjelesnoj aktivnosti ima potencijal produžiti životni vijek i poboljšati ukupnu kvalitetu života tijekom kasnijih godina. Zaokružena prehrana uvelike utječe na očuvanje zdravlja. Uključivanje raznovrsne hrane bogate hranjivim tvarima, uključujući vlakna, voće, povrće, cjelovite žitarice i zdrave masti, može učinkovito smanjiti šanse za razvoj kroničnih bolesti poput dijabetesa, bolesti srca i određenih vrsta raka. Nadalje, umjerena konzumacija slatkih poslastica i prerađene hrane također može pridonijeti duljem životnom vijeku. Utjecaj društvenog života na zdravlje i dugovječnost također može biti koristan.

Razvijanje i njegovanje jakih veza s voljenima, sudjelovanje u društvenim događanjima i doživljavanje osjećaja pripadnosti zajednici može učinkovito ublažiti stres, poboljšati mentalno blagostanje i produžiti nečiji životni vijek. Ne može se precijeniti koliko je ključno mentalno blagostanje kada je u pitanju elegantno starenje. Uključivanje u aktivnosti koje izazivaju um, poput stjecanja novih vještina, čitanja, rješavanja zagonetki ili sudjelovanja u intelektualno stimulirajućim naporima, igra ključnu ulogu u održavanju kognitivnih funkcija i obrani od demencije. Sažeto rečeno, ključ dugog života može se pronaći u skladnom spoju zdravih navika i načina života. Redovita tjelovježba, pridržavanje dobro uravnotežene prehrane, njegovanje društvenih veza i davanje prioriteta mentalnoj dobrobiti ključni su elementi koji doprinose očuvanju zdravog i produljenog životnog vijeka.