U proteklom periodu susreli smo se sa velikim brojem vijesti koje obuhvataju razvod javnih parova sa naših prostora, a zadnja vijest bila je najviše šokantna i tiče se braka Dragane Mirković. U skladu sa tim, društvene mreže naprosto vrve od raznih komentara na ovu temu, a jedan korisnik je podijelio zanimljivi članak koji se tiče Ruskog psihologa Mikhail Litvaka. U nastavku vam prenosimo više detalja… 

  • Poznati ruski psiholog Mikhail Litvak upozorava da ne treba davati izjavu koju su bezbrojni muškarci izgovorili barem jednom.

Rečenica koja često izmami osmijeh na lica mnogih žena je “Ne mogu živjeti bez tebe”. Međutim, prema glasovitom ruskom psihologu Mikhailu Litvaku, ova konkretna rečenica je zapravo crvena zastavica koja ukazuje da je možda došlo vrijeme da napustite takvog čovjeka. Litvak naglašava da puke riječi ne služe kao dokaz ljubavi. “Ako se muškarac izražava na ovaj način, kaže ‘Trebam te! Ne mogu živjeti bez tebe!’, najbolje je da se što više distanciraš. Ako ovisi o tebi u tolikoj mjeri da ne može zamislite život bez vas, tada nećete moći učiniti niti jedan korak bez njega”, savjetuje psihologinja rasvjetljavajući kako treba iskazati iskrenu ljubavnu izjavu voljenog muškarca.

Prema psihologu, pravi muškarac izražava se ovako: “Zadovoljan sam s tobom, pusti nas da zajedno plovimo kroz život.” To nedvosmisleno pokazuje njegovu ljubav prema vama, jer njegova želja da putuje kroz život uz vas ukazuje na to da vas doživljava kao inteligentnu i pouzdanu ženu. Psihologinja naglašava da je to najveći kompliment. Što se tiče ljubomore, Mihail Litvak tvrdi da ona proizlazi iz osjećaja nesigurnosti. Tvrdi kako pravi muškarac razumije da ga partnerica nikada ne bi izdala te se vodi uvjerenjem da ne bi ugrozila sreću koju su zajedno izgradili.

Prema Litvaku, idealno je da supružnici imaju slično socijalno i obrazovno podrijetlo. U ovoj dinamici, partner za kojeg se smatra da ima viši status trebao bi pomoći svom partneru u postizanju iste razine osobnog rasta. Time pokazuju svoju istinsku ljubav i predanost. Litvak ističe da je primijetio brojne slučajeve u kojima muškarci sprječavaju žene u napredovanju i razvoju. Kao ilustraciju navodi imućnog biznismena koji je oženio 17-godišnju frizerku.

On joj je dao stroge upute da se suzdrži od miješanja u njegove poslove, da ostane zatvorena u njihovu domu i da se brine za njihovo dijete. Jasno je dao do znanja da će on biti jedini hranitelj njihove obitelji. Tragično, sedam godina kasnije dočekao je svoju smrt. Žena je bila prepuštena sama sebi i svom sedmogodišnjem potomku, a za godinu dana potrošila je svu svoju ušteđevinu. Napustila je karijeru frizerke na njegov zahtjev. Zanemarivanje rasta i napretka vašeg partnera slično je “ubijanju” njega, a potom i vašeg djeteta. Stoga, ako otkrijete da vašoj drugoj osobi nedostaje razvoja, nužno je ponuditi joj pomoć.


BONUS SADRŽAJ: Psihologinja nudi vrijedne savjete o traženju prave ljubavi.

  • Sljedeći prijedlozi dolaze od poznatog psihologa na TikToku, koji bi vam potencijalno mogli biti od koristi. Otkrivanje prave ljubavi može predstavljati veliku prepreku. Susret sa svojim savršenim parom može se osjećati kao osvajanje jackpota.

Možda prevladava mišljenje da sreća upravlja svime, ali oslanjanje samo na slučajnost i sudbinu nije uvijek najbolji pristup. Ako postoji nešto što istinski želite, bitno je uložiti vlastiti trud i marljivo raditi na tome da to postignete.

Psihologinja Annie Zimmerman zastupa ovdje izraženo stajalište. Osim što je autorica psiholoških priručnika, prisutna je na TikToku s preko 340.000 pratitelja. Kroz ovu platformu, ona dosljedno dijeli zadivljujuće uvide o psihologiji i interpersonalnoj dinamici.

Annie nam je ljubazno ustupila video koji nudi pronicljive savjete o spojevima za one koji traže istinsku vezu i predano partnerstvo. Zaronimo sada u perspektivu psihologa o koracima koje možemo poduzeti da otkrijemo pravu ljubav.

@your_pocket_therapist

How to find your person. #relationships #dating #therapy #datingadvice #howtofindyoursoulmate

♬ Aesthetic – Tollan Kim