Novak Đoković, koji je prema mišljenju mnogih najbolji srpski teniser u povijesti, nedavno se vratio u svoj rodni grad Beograd iz Sjedinjenih Država kako bi počeo trenirati za svoje nadolazeće turnire. Ekipa lokalne redakcije imala je privilegiju snimiti ekskluzivne fotografije teniskog čuda na početku priprema u renomiranom Košutnjaku, a tokom njihovog susreta imali smo priliku otkriti i automobil koji Novak Đoković bira kada je u Srbiji.

Po dolasku Noleta u rodni grad, sasvim je prirodno da će voziti automobil koji savršeno odgovara tituli najvećeg sportaša svih vremena – “Range Rover Defender”. Ovo luksuzno vozilo ima cijenu od oko 150.000 eura. No, to nije isključivo vlasništvo slavnog tenisača. Osim svoje velike imovine, poznati sportaš posjeduje razne automobile, od luksuznih do onih pristupačnih prosječnoj osobi.

  • Zanimljivost oko izbora automobila Novaka Đokovića zaintrigirala je domaću javnost

Prema izvješćima, najbolji srpski tenisač navodno posjeduje Aston Martin DB9 Volante, koji spada u cjenovni rang od 76.000 do 87.000 eura. U Đokovićevom asortimanu vozila nalazi se i Mercedes-Benz S klase, čija se vrijednost procjenjuje na minimalno 103.000 eura. Nole je također viđen kako vozi Tesla Model X, čija cijena kreće od 112.000 eura. Među automobilima u Novakovoj kolekciji je i Audi R8 čija je cijena oko 147.000 eura, ali nije najskuplji.

Novakova kolekcija automobila može se pohvaliti najskupljim vozilom Bentley Continental GT. Iako konkretni model ostaje neotkriven, cijena za coupe verziju počinje od 219.000 eura, dok kabriolet varijanta počinje od 241.000 eura.

Za razliku od Novaka, njegova supruga odlučuje se za znatno manje i pristupačnije vozilo, točnije Peugeot 208. Pokazujući veliku posvećenost očuvanju okoliša, supruga poznatog tenisača svjesno bira električni automobil čija je cijena otprilike 35.000 eura. Suprotno očekivanjima koja se obično povezuju sa suprugama istaknutih sportaša, ona se udaljava od vožnje “moćne zvijeri” i umjesto toga prihvaća drugačiji pristup.

 


BONUS SADRŽAJ: Ekskluzivan pogled u privatni život Novaka Đokovića

Unutar Novakove obitelji još su dva člana koji dijele njegovu strast prema tenisu: Marko i Đorđe. Intrigantno je pitanje hoće li uspjeti ponoviti ili čak nadmašiti Novakova izvanredna postignuća. Brojni cijenjeni stručnjaci u ovoj oblasti Đorđu su predviđali svijetlu budućnost, ali tek će vrijeme otkriti istinu jer čekamo trenutak kada će Novakov najmlađi brat ili sestra krenuti na put profesionalnog tenisača.

Jelena Ristić u dugogodišnjoj je vezi s Novakom Đokovićem, svojim dugogodišnjim dečkom. Kruže glasine o njihovom skorom braku, koji se naposljetku dogodio 2014. Potkraj te iste godine Novak je poželio dobrodošlicu njihovom sinu Stefanu.

Naš međunarodno priznati tenisač stekao je reputaciju iznimnog talenta imitatora. Na raznim turnirima oduševio je publiku svojim izvrsnim imitacijama svojih kolega sportaša u svijetu tenisa. Neke od njegovih značajnih imitacija uključuju Nadala, Roddicka, Federera, Šarapovu, Samprasa, Beckera, McEnroea i Ivaniševića. No, valja spomenuti da su mu neki njegovi kolege uzvratili oponašajući jedinstvenu naviku našeg tenisača da udari lopticu i do 50 puta tijekom servisa. Unatoč ovoj razigranoj zafrkanciji, sve je ostalo u granicama dobrog sportskog duha, jer nisu svi cijenili ove imitacije.

U Srbiji je 2007. godine izabran za najomiljeniju medijsku osobu. Godine 2010. zapaženo se pojavio u spotu renomiranog DJ-a Martina Solveiga. U znak priznanja za značajne doprinose našoj zemlji i brojne donacije Srpskoj crkvi i drugim institucijama, Patrijarh srpski odlikovao ga je 2011. godine prestižnim ordenom Svetog Save. Osim što tečno govori srpski, Novak govori i engleski, talijanski i njemački.