Folk ikona Dragana Mirković večeras će održati prvi od dva spektakularna koncerta u beogradskoj Štark areni. Originalno zakazan za kraj decembra, koncert je odložen zbog tužne vesti o smrti pevačicinog svekra. Ipak, Dragana nije želela da izneveri svoju publiku koja je s nestrpljenjem iščekivala ovaj događaj, te je večeras odlučila da ih oduševi svojim nastupom. Dragana je donela odluku da sav prihod od koncerata pokloni u humanitarne svrhe, a organizacija “Srbi za Srbe” je povodom ovog gesta pevačici uručila posebno priznanje, ikonu koja je dirnula srce folk dive. – Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” je iskazala zahvalnost Dragani Mirković za nesebičnu pomoć i podršku – stajalo je na poklonu koji je pevačica dobila.

Na koncertu su, kao što se i očekivalo, prisustvovali brojni poznati, koji su došli da podrže Draganiu. Među prvima se pojavila Jelena Karleuša, bliska prijateljica Dragane, koja je zbog njenog koncerta odložila sve svoje obaveze. Pored Jelene, u publici su se mogli videti i Zorica Brunclik i Kemiš, Milica Pavlović, Željko Šašić, Branka Sovrlić, Jovana Tipšin, Goga, Husa sa devojkom i mnogi drugi. Dragana Mirković je jedna od najistaknutijih i najvoljenijih folk pevačica na prostorima bivše Jugoslavije. Rođena je 18. januara 1968. godine u Kasidolu, malom selu u blizini Bijeljine, Bosna i Hercegovina. Njen rođeni brat, Miroslav, takođe je bio poznat kao pop-folk pevač.

Draganina muzička karijera započela je krajem osamdesetih godina prošlog veka, kada je postala prepoznatljiva po svojoj izuzetnoj interpretaciji narodne muzike. Njena harizma, snažan glas i sposobnost da dočara emocije kroz pesmu brzo su je vinuli u zvezde. Još od samih početaka, Dragana je osvajala publiku svojim autentičnim stilom i emotivnim izvođenjem. Jedan od ključnih trenutaka u njenoj karijeri bio je album “Umiljato oko moje” iz 1993. godine, koji je postao izuzetno popularan i doneo joj status ikone narodne muzike. Ovo je bio samo početak njene dugogodišnje uspešne karijere. Dragana Mirković je tokom godina izdala veliki broj albuma, singlova i kompilacija, a mnoge njene pesme su postale evergrini u svetu narodne muzike. Neki od njenih najpoznatijih hitova uključuju pesme poput “Umiljato oko moje”, “Milo moje”, “Dodaj gas” i “Život moj”.

Pored svoje muzičke karijere, Dragana je poznata i po svojoj humanitarnoj aktivnosti. Ona je često uključena u različite humanitarne akcije i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Takođe, Dragana je poznata i po svom angažmanu u zaštiti životinja. Privatni život Dragane Mirković takođe je bio predmet interesovanja javnosti. Udala se za Tonija Bijelića 1993. godine, a par ima dvoje dece, sina Marka i ćerku Manuelu. Njihov brak slovi za jedan od najstabilnijih u svetu estrade. Dragana Mirković ostaje jedna od najvećih legendi narodne muzike, čije pesme i dalje dotiču srca mnogih slušalaca širom regiona. Njen doprinos muzici i kulturi naroda na Balkanu izuzetno je značajan, a njen uticaj i dalje traje.