Nostradamus, Tarabići i Baba Vanga su poznati autori komercijalno popularnih proročanstava, ali postoje brojna druga predviđanja koja tek treba da steknu značajna priznanja. Među tim manje poznatim proročanstvima, ono Hildegarde od Bingena izazvalo je opsežnu debatu i spekulacije među naučnicima i entuzijastima.

Hildegarda, koja je rođena 1098. godine, posvetila je cijeli svoj život dubokom obožavanju Boga. Njena posvećenost vjeri dovela ju je do toga da bude imenovana za opaticu u benediktinskom samostanu, gdje je aktivno učestvovala u teološkim raspravama, pisala pronicljive filozofske rasprave, pa čak i stvarala prekrasne muzičke kompozicije. Zanimljivo je da je Hildegarda bila blagoslovljena proročkim vizijama još od svog ranog djetinjstva, a ova mistična iskustva su se zadržala tijekom njenog postojanja.

Pokazujući svoju pedantnu prirodu, pažljivo je zapisala svaku od ovih izvanrednih vizija u The Scrivias, opsežnoj kompilaciji koja se sastoji od 26 proročanstava i božanskih otkrivenja. Ukratko, očigledno je da našim pisanim izvještajima nedostaje dubina i detalji. Predstojeći dolazak komete označava neizbježan pad moćnog carstva smještenog preko golemog mora, nacije koja vrvi različitim pojedincima i grupama. Vrlo je vjerovatno da je ovo carstvo niko drugi do Sjedinjene Američke Države. Nadalje, svijet će biti opustošen nizom katastrofalnih događaja kao što su zemljotresi, burne oluje i razorne poplave, koji će duboko utjecati na brojne nacije.

Značajno je da će strašne istočne zemlje, koje se često nazivaju “tigar i zmaj”, preuzeti kontrolu nad kolonijama koje su ostale ranjive u svjetlu ovog haosa. Štaviše, mnoga društva će biti opterećena strašnim posljedicama gladi i široko rasprostranjene gladi. U svjetlu ovih okolnosti, jedini održiv put ka postizanju mira u Evropi leži u restauraciji monarhije u Francuskoj, jer ona drži ključ stabilnosti i skladnog upravljanja.