Slavna glazbena diva Josipa Lisac koja danas slavi svoj 74. rođendan, najnovijom je objavom na svom Instagram profilu podijelila uzbudljivu vijest. Ispod objave, pjevačica je izjavila: “Na tvoj poseban dan, najdraža moja, prisjećam se kako sam željno trčala da držim korak s tobom kada sam imala samo 14 godina, noseći trendi OpArt cipele. To me podsjeća na revolucionarnu modu Mary Quant pokreta 1960-ih.

Poznata pjevačica nedavno je objavila nostalgičnu crno-bijelu fotografiju iz mladosti na kojoj se prikazuje u gracioznoj crnoj midi haljini i elegantnim balerinkama. Od samog početka bilo je vidljivo da Josipa ima potencijal postati modna ikona jer je za odijevanje crpila inspiraciju od poznate modne dizajnerice Mary Quant. Godine 1973. surađivala je s glazbenikom Karlom Metikošem na snimanju albuma ‘Dnevnik jedne ljubavi’, koji je, inače, bio ljubav njezina života.

Nažalost, Karlova prerana smrt dogodila se 10. prosinca 1991. Nakon toga, pjevač je marljivo organizirao niz koncerata u spomen na skladatelja, što je tradicija koja traje do danas. Malo je poznato da poznata pjevačica ima mlađu sestru Mirjanu Lisac. Iako se rijetko viđa u javnosti, povremeno se pojavljuje na društvenim okupljanjima kako bi iskazala podršku svojoj poznatoj starijoj sestri. Josipa je svojedobno na Instagramu podijelila fotografiju uz Mirjanu, što je iznimno razveselilo vjerne obožavatelje slavne pjevačice zbog nevjerojatne sličnosti dviju sestara.

Za to vrijeme nizale su se razne primjedbe, poput “Josipe, ove priče su legendarne, ali nisu činjenične”, “Zapanjujuće je koliko ste vas dvoje slični” i “Ne mogu vjerovati koliko ste slični”. Ljudi su bili iskreno iznenađeni, uzvikivali su “Oh! Josipa na kvadrat” i primijetili sličnost rekavši “Vas dvije izgledate kao blizanke”. Prisutnost dviju zadivljujućih osoba po imenu Liac bila je doista divno iznenađenje, kako su mnogi komentirali. Poznata po svom jedinstvenom modnom smislu, izvanrednim vokalnim sposobnostima i izuzetnom glazbenom izričaju, Josipa Lisac je istaknuta figura hrvatske glazbe. Karijerom koja se proteže i na domovinsku i na svjetsku scenu, stekla je titulu glazbene dive i ikone stila. Josipa Lisac, rođena 14. veljače 1950. godine, svake godine slavi svoj rođendan tako što na ovaj dvostruko značajan dan svoje obožavatelje počasti posebnim koncertom.

Josipu Lisac od malih je nogu privlačio svijet glazbe. U dobi od deset godina pridružila se cijenjenom Dječjem zboru RTV Zagreb, gdje je bila izložena raznolikom spektru glazbenih stilova, uključujući klasiku, etno, sakralne i avangardne. Ova formativna iskustva odigrala su ključnu ulogu u njenom oblikovanju u izvanrednu glazbenicu kakva je danas. Kako je napredovala kroz srednju školu, Lisacini glazbeni interesi proširili su se na suvremenije žanrove poput rocka i jazza. Na svoj glazbeni put krenula je kao članica rock grupe O’Hara, nakon čega je uslijedio angažman u grupi Zlatni akordi. Tijekom tih početnih nastupa Lisac je osvojila publiku svojim izvanrednim vokalnim sposobnostima, bez napora protežući se u rasponu od kontrala do soprana. Njezina pojava na pozornici dodatno je dodala njezinu privlačnost, učvrstivši njezin status istaknute izvođačice.

Josipa Lisac je s 21 godinom upoznala Karla Metikoša, glazbenog producenta i skladatelja koji će postati njezina životna ljubav. Postao joj je ne samo romantični partner, već i poslovni i glazbeni suradnik. Njihova je ljubav bila doista jedinstvena jer su krenuli na zajedničko putovanje, radeći na njezinim albumima i njegujući njezinu glazbenu karijeru. Odvažili su se čak i na Ameriku, gdje su nastavili glazbeno bavljenje i zadubili se u Josipine glumačke pothvate. Njihovi su životi bili ispunjeni pustolovinom i uzbuđenjem, a sama Josipa izjavila je da joj je svaki dan bio radosno slavlje, slično Božiću. Zbog svoje ambiciozne naravi i odabranog stila života, Josipa Lisac je u nepunih 25 godina odlučila odustati od majčinstva. Nije da vjeruje da bi joj dijete smetalo u karijeri, već se boji da bi je karijera spriječila da bude najbolja moguća majka, što ne želi pristati na kompromise za dobrobit djeteta.