Fizičko stanje Jelene Tomašević značajno je narušeno. Njen život se iz temelja promijenio kada je u 36. godini dobila dijagnozu autoimune bolesti. Njena porodica, koja je živjela u Španiji, preselila se u Grčku ubrzo nakon dijagnoze. Jelena je jednom prilikom ispričala za Hello da je nakon rođenja četvrtog deteta počela da doživljava neobične senzacije. Osjetila je gubitak snage i bila je uporno iscrpljena.

 

 

 

Osim toga, primijetila je da se ugojila preko 20 kilograma, uprkos tome što je potrošila više energije nego što je potrošila u kalorijama. Tokom svog boravka u Španiji, Grčkoj i Srbiji, posetio sam lekare u sve tri zemlje. Svaki doktor mi je postavio istu dijagnozu – deset od jedanaest simptoma lupusa, autoimune bolesti za koju trenutno nije poznat lijek. Međutim, ja sam to odbio da prihvatim i počeo sam da istražujem literaturu o ovoj bolesti. Moje istraživanje me je dovelo do koncepta zdrave prehrane. Postao sam potpuno posvećen ovom načinu života, što je rezultiralo postepenim poboljšanjem mog zdravlja. Na kraju sam prestao da jedem meso i značajno smanjio unos životinjskih proizvoda. Kroz ovu promjenu načina života, uspjela sam potpuno izliječiti svoje tijelo i izliječiti lupus, bolest koju su medicinski stručnjaci smatrali neizlječivom.

 

 

 

 

Jelenu je lekar obavestio da iako ima 36 godina, njeno fizičko stanje je ekvivalentno stanju osobe od 75 godina. Supruga proslavljenog košarkaša otkrila je da boluje od lupusa i prateće bolesti poznate kao reumatoidni artritis, koja joj je zadala značajnu tegobu i nelagodu. Kao rezultat toga, ona nije u stanju da obavlja svoje svakodnevne aktivnosti, a da ne iskusi nepodnošljiv bol. Kako je Jelena rekla u intervjuu za “RTS Ordinacija”, zateče se u razmišljanju o tome šta joj se dešava u životu, kao i šta može da se desi u budućnosti. Nažalost, to dovodi do pojačanog osjećaja ljutnje.

 

 

 

Jelena se brine da možda neće biti prisutna na važnim događajima, kao što su venčanje sestre Manje ili prvi dan škole njene dece Matije i Kićina matura. Ove negativne emocije imaju tendenciju da postanu isprepletene i složene. Uprkos ovim izazovnim razmišljanjima, Jelena ostaje odlučna u svojoj odlučnosti da preživi. Jelena, koja sa Dejanom ima sina iz prethodnog braka i troje dece, rekla je da su samo ti pojedinci tu za nju. Trenutak utjehe, zagrljaja i neodoljivog osjećaja ljubavi služe kao podsjetnik da ona može istrajati. Jelena prepoznaje da ima na koga da se osloni i nekoga o kome može da brine.