Recept za palačinke Dijane Đoković obožavaju svi ukućani, a posebno su oduševljena Jelenina i Novakova deca. Opšte je poznato da majka renomiranog sportiste ima različito mišljenje od svoje snahe o ishrani. Ona tvrdi da Jelena i Novak  preteruju sa većinom obroka i sugeriše da teniser i njegova supruga treba da naprave kompromis, posebno u pogledu ishrane svoje djece.

 

 

Kada Stefan i Tara posete nju i Srđana, ona uživa da eksperimentiše sa novim receptima za deserte. Jedan recept je posebno omiljen kod unuka Dijane Đoković i ona ga sa zadovoljstvom priprema. Trudimo se da provodimo vrijeme zajedno kad god je to moguće. Možemo otići u šetnju ili posjetiti obližnje jezero. Često dolaze u naš dom kako bi naši unuci doživjeli toplinu i udobnost kuće svojih baka i djedova. Moje poznate palačinke su uvijek hit kod njih i često ih čujem kako to traže. Čak se i takmiče koju vrstu palačinki žele, a Stefan uvek traži one obične.

 

 

 

Dijana Đoković je uz osmeh svojevremeno otkrila svoju kulinarsku tajnu koju ćemo sada u celosti podeliti sa vama. Diana Đoković je podelila svoj recept za palačinke.

Sastojci:

dva jaja

200 grama brašna

4 kašike ulja

300 mililitara mlijeka

200 mililitara mineralne vode

Kada razbijete jaja u činiju, dodajte prstohvat soli i šećera. Mikserom umutiti jaja i postepeno dodavati ostale sastojke sledećim redom: polovinu odmerene količine brašna i mleka, zatim ostatak brašna i mleka. Mešajte dok smesa ne postane glatka. Postepeno sipajte mineralnu vodu i ulje uz stalno mešanje. Nakon miješanja smjesu stavite u hladnjak na trideset minuta prije nego što stavite na zagrijanu šerpu premazanu sa nekoliko kapi ulja. Pecite testo sa obe strane do željene gotovosti. Napunite filom po izboru i uživajte.