Otkako se pojavila na javnoj sceni, pjevačica Rada Manojlović ustrajno je vedra, a njena karijera ostala je neukaljana skandalima. Ipak, poznato je da je Rada doživjela duboku osobnu tragediju u svom životu kada je u nježnoj dobi tragično ostala bez majke zbog teške bolesti. Rada je u više navrata otvoreno pričala o ovoj srceparajućoj temi, svaki put se boreći sa suzdržavanjem emocija.

  • Najizazovnija faza mog života dogodila se tijekom gubitka majke. Imao sam srcedrapajuće iskustvo svjedočiti njenom prolazu dok sam je držao u naručju. Kako bih nastavio sa svojim životom i radom, zakopao sam tu bol duboko u sebi. Iako se trudim ne razmišljati o ovom gubitku, moja voljena Mirjana je svaki dan u mojim mislima. Zahvalan sam višoj sili što sam bio prisutan u njezinim posljednjim trenucima, držeći je za ruku dok je odlazila s ovog svijeta. Sama pomisao da sam negdje drugdje dok ona odlazi ispunjava me neizmjernom tugom.

Utjehu koju nalazim je spoznaja da sam bio uz nju tijekom njezinih posljednjih udisaja. Ove slike su mi se urezale u sjećanje i samo oni koji su doživjeli sličan gubitak mogu doista razumjeti dubinu mojih emocija. Kad god se pojave misli o mojoj majci, preplavi me neodoljiv val tuge, depresije i očaja. Zato svjesno pokušavam izbjeći zadržavanje na tome. Uvjerio sam sebe da je moja majka negdje na svom putu i odlučio sam ignorirati koncept smrti. Jedino tako se znam snaći i nastaviti živjeti.

  • Takve osjećaje podijelila je i Rada u intervjuu za medije. Prema pisanju Blica, Rada Manojlović tvrdi da je prerana smrt njene majke posljedica liječničke pogreške učinjene tijekom Mirjaninog liječenja. Tragična smrt moje majke izravna je posljedica liječničke pogreške. Unatoč tome što ima oblik raka vrata maternice koji se može pohvaliti stopom izlječenja od preko 90 posto, konzilij liječnika donio je sudbonosnu odluku kada je imala samo 37 godina.

Umjesto da joj uklone maternicu i jajnike, odlučili su se za alternativne tretmane, nesvjesno podmetnuvši tempiranu bombu u njeno tijelo. Neshvatljiv mi je takav izbor, pogotovo s obzirom na to da je već imala dvoje djece i ne planira više. Ova nepromišljena odluka lišila nas je naše voljene majke i ostavila moju sestru Maju i mene bez prisutnosti vodiča koja nam je bila toliko potrebna. Bol zbog njezina gubitka bila je toliko neodoljiva da si nisam mogao dopustiti ni da na pravi način ožalim njezin odlazak. Unatoč godinama koje su prošle, Rada se i dalje bori s prihvaćanjem bolnog odsustva majke.

  • Nakon što je prošlo samo 10 dana od majčine smrti, ponovno sam se našao na pozornici, nastupajući kako bih zaradio novac za naše nekonvencionalne običaje. Nitko se nije potrudio pitati jesam li emocionalno spreman; jednostavno su zapovjedili: “Idi pjevaj”. I tako, zapjevao sam, tijelo mi je drhtalo, a duša se raspadala. Rođena 25. kolovoza 1985. u Požarevcu, Rada Manojlović je postala istaknuta osoba srpske pop-folk scene.

Njezin glazbeni put započeo je 2007. godine, kada se proslavila sudjelovanjem u vrlo popularnom natjecanju “Zvezde Granda”, gdje je osvojila drugo mjesto. Taj početni trijumf postavio je temelje za njezinu daljnju karijeru, koju je obilježilo izdavanje nekoliko uspješnih albuma kao što su “Cao bezobrazni”, “Deset sopod nule”, “Marakana” i “Metropola”.

  • Radina iznimna vokalna sposobnost i njezina sposobnost besprijekornog spajanja tradicionalnih folklornih elemenata sa suvremenim pop zvukom priskrbili su joj ogromnu popularnost i priznanje. Njezin utjecaj na glazbenu industriju nadilazi prodaju albuma i singlova; ona služi kao utjecajna osoba za mlađe generacije pjevača i igra vitalnu ulogu u očuvanju kulturnog identiteta kroz svoju glazbu.